default-image

ΚΚΕ:Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ουκρανίας

Ελλάδα
ΚΚΕ:Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ουκρανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τον Κώστα Παπαδάκη, ευρωβουλευτή και μέλος της ΚΕ, τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος και τον Λευτέρη Νικολάου, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΚΝΕ, πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ουκρανίας, μετά την απαράδεκτη απόφαση του Ουκρανού υπ. Δικαιοσύνης να ζητήσει την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας και επέδωσε σχετικό υπόμνημα.

Κατά την παράσταση διαμαρτυρίας ο Κώστας Παπαδάκης δήλωσε:

«Πραγματοποιήσαμε σήμερα στην ουκρανική Πρεσβεία διάβημα διαμαρτυρίας σε βάρος της προκλητικής απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, απόφασης που η πήρε η ουκρανική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που έχει τις πλάτες της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μια κυβέρνηση που συγκροτείται από φασιστικές δυνάμεις και άλλες αστικές δυνάμεις που έχουν σαν στόχο το επόμενο διάστημα, ακόμα πιο αποφασιστικά, να προχωρήσουν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Αν. Ουκρανία σε βάρος του λαού της περιοχής. Αλλά, επίσης να προχωρήσουν νέα αντεργατικά μέτρα στο όνομα του δανεισμού της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε την καταγγελία της και στο διάβημα αυτό, σήμερα στην ουκρανική Πρεσβεία και με ερώτηση που κατέθεσε στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, την Κάθριν Άστον, με στόχο συγκεκριμένο να παρθούν άμεσα πίσω η απαγόρευση, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στην πάλη των κομμουνιστών της Ουκρανίας και να δηλώσουμε ότι το επόμενο διάστημα θα δυναμώσουμε την πάλη, θα εντείνουμε τις πρωτοβουλίες μας. Το Κόμμα μας έχει πείρα και από προηγούμενες απαγορεύσεις και σε άλλες χώρες, γιατί αποτελεί επίσημη πολιτική πολλών χωρών - μελών της ΕΕ, είναι επίσημη ιδεολογία της ΕΕ η εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό.

Το Κόμμα μας στην πάλη του ενάντια στην ΕΕ θα δυναμώσει τις πρωτοβουλίες του και έχουμε πείρα κιόλας από την πάλη ενάντια στην απαγόρευση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας, που τελικά πάρθηκε πίσω. Γι' αυτό χρειάζεται ένταση της πάλης το επόμενο διάστημα, συνέχεια της αποκάλυψης των αντιδραστικών σχεδίων που εξελίσσονται στην περιοχή της Ουκρανίας, με στόχο να βάλουν ακόμα πιο αποφασιστικά χέρι στις ενεργειακές πηγές, που είναι πλούτος του λαού και ακριβώς σήμερα για όλα αυτά πρέπει να τοποθετηθούν οι λαοί και με την πάλη τους και με όλους τους τρόπους».

Ακολουθεί το υπόμνημα που επέδωσε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στον Πρέσβη της Ουκρανίας:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας (ΚΚΕ) καταγγέλλει την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, που στις 8-7-2014 προχώρησε τις νομικές διαδικασίες για να θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, με το πρόσχημα της δήθεν», αντισυνταγματικής δράσης.

Θεωρούμε πως αυτή η απαράδεκτη κι αντιδημοκρατική μεθόδευση σε βάρος των κομμουνιστών της Ουκρανίας δεν είναι άσχετη με την κλιμάκωση της δολοφονικής στρατιωτικής επίθεσης, που έχει εξαπολύσει η Ουκρανική κυβέρνηση στην Ανατολική Ουκρανία, όπως και με τα σχέδια έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Ουκρανίας για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Η Ουκρανική κυβέρνηση, που στηρίζεται ανοιχτά από την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, επιδιώκει να θέσει εκτός νόμου κάθε άλλη πολιτική φωνή που αντιστρατεύεται τα παραπάνω αντιλαϊκά σχέδια. Στην κατεύθυνση αυτή ξεκινά τις πολιτικές διώξεις με πρώτο στόχο το ΚΚ Ουκρανίας. Με τον τρόπο αυτό ρίχνει και το τελευταίο «φύλλο συκής» της αστικής δημοκρατίας, αποδεικνύοντας πως στην Ουκρανία ιδιαίτερο ρόλο έχουν αναλάβει στην κυβερνητική διαχείριση οι φασιστικές - αντικομμουνιστικές οργανώσεις, οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού. Δυνάμεις που αναρριχήθηκαν στην κυβερνητική εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο, έχοντας τη στήριξη ντόπιων ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και ξένων δυνάμεων.

Η επιδίωξη απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας, η ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών της Ουκρανίας είναι μια ενέργεια που στρέφεται ενάντια σε όλο τον εργαζόμενο λαό της Ουκρανίας, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του και μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με το ΚΚ και όλους τους κομμουνιστές της Ουκρανίας!

Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News