Ελλάδα

Αεροδρόμιο Ελληνικού: Tο μεγάλο στοίχημα της ελληνικής ανάπτυξης

Πάνω από 6.000 στρέμματα, μία περιοχή τρεις φορές το πριγκιπάτο του Μονακό. Το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, στην Αθήνα, αποτελεί το μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Η Ελλάδα θέλει να το μετατρέψει στο μεγαλύτερο έργο ανάπλασης της Ευρώπης και σε θέρετρο παγκοσμίου κύρους, μοναδικό στο είδος του.

Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος LAMDA Development, αναφέρει: «Είναι ένα project, που μπορεί να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη, γιατί είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων μαζί. Υπάρχουν μέρη στον κόσμο που έχουν κάποια από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα πάρκα, υπάρχουν άλλα μέρη που βρίσκονται μπροστά σε πολύ ωραίο θαλάσσιο μέτωπο, υπάρχουν άλλα μέρη που έχουν πολύ καλό κλίμα.

Εδώ είναι συνδυασμός και των τριών. Θα υπάρχει ενυδρείο που θα είναι από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, μαζί με αντίστοιχο μουσείο, θα υπάρχει ένα θεματικό πάρκο από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, ένας τουλάχιστον οικιστικός πύργος που θα είναι από τους υψηλότερους στη Μεσόγειο».

Σχόλια