Ελλάδα

Βούλτεψη: "Η κυβέρνηση έχει τον τελικό λόγο για τη ΔΕΗ"

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μη συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής για τις προτάσεις της αντιπολίτευσης περί δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» επαναβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Επισημαίνοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η σύγκληση της Ολομέλειας, η κ. Βούλτεψη τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο "Σκάι", πως «δε θέλουμε να νικήσουμε τον κ. Τσίπρα για τρίτη φορά μέσα στο καλοκαίρι», εξηγώντας πως «η πρώτη ήταν στις ευρωεκλογές και η δεύτερη ήταν στο θέμα της ΔΕΗ όταν πήγε σαν "Βελουχιώτης" στο Αμύνταιο για να προκαλέσει λαϊκό ξεσηκωμό, αλλά τελικά από χθες άρχισε να λέει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Αναμένοντας τι θα αποφανθεί η διάσκεψη των προέδρων και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, η κ. Βούλτεψη σημείωσε πως τον τελικό λόγο για τυχόν σύγκληση της Ολομέλειας τον έχει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, η αντιπαράθεση αποτελεί ένα «τεχνητά κατασκευασμένο θέμα». «Δεν υπάρχουν 180 ψήφοι για να γίνει το δημοψήφισμα, άρα το θέμα είναι τεχνητό για να κάνουμε φασαρία να περάσει το καλοκαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εφόσον το αποτέλεσμα θα είναι απορριπτικό πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν οι ψήφοι τους να συναθροίζονται με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσε. «Ήλθε η ώρα να μπουν όλοι μπροστά στις ευθύνες τους», σημείωσε.

Τέλος, κ. Βούλτεψη χρέωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι έχει προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες «για καθαρά προσωπικούς του λόγους» λόγω της εσωκομματικής αμφισβήτησης που δέχεται, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «κάνει μία προσπάθεια να βγάλει το καλοκαίρι του σε βάρος της χώρας».

Αναφερόμενη στις επαφές με την τρόικα, η κ. Βούλτεψη επισήμανε πως ορισμένα σημεία της διαπραγμάτευσης είναι δύσκολα, υπογραμμίζοντας όμως πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία «διαρκή διαπραγμάτευση» με την τριμερή και ότι «τα αποτελέσματα ουσιαστικά φαίνονται», με επιτυχίες σε μέτωπα όπως το μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση.

«Η λογική τους είναι να μη χαλαρώσει το πρόγραμμα, γιατί χαλαρώνει στην Ευρώπη, και να μη γίνουμε σαν την Αργεντινή», σημείωσε.

Σχετικά με τις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές στο συνδικαλιστικό νόμο, η κ. Βούλτεψη σημείωσε πως στην Ελλάδα «έχουμε παρεξηγήσει» το ρόλο του συνδικαλισμού, έχοντας την εντύπωση πως έχει «γνώμη επί παντός επιστητού».

Προσέθεσε πως αυτά τα ζητήματα τίθενται στο τραπέζι γιατί οι συνδικαλιστές υπερέβαιναν το ρόλο τους. «Αν φέρονταν υπεύθυνα και κατέβαιναν μόνο με συνδικαλιστικά αιτήματα δε θα γίνονταν αυτά», σχολίασε.

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, η κ. Βούλτεψη είπε ότι θα γίνουν συζητήσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και θα βρεθεί η κοινή γραμμή. «Άλλο ΠΑΣΟΚ, άλλο Ν.Δ., άλλο κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια