Ελλάδα

Πρόσληψη 791 παλαιών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Ενέκρινε το διορισμό 791 παλαιών επιτυχόντων του ΑΣΕΠ σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αδιορίστων ΑΣΕΠ, Δημήτρη Χαρίτο.

Κατά την συνάντηση, παρουσιάστηκε αναλυτικά το σχέδιο του υπουργείου. Οι επιτυχόντες αναμένεται να προσληφθούν σταδιακά το 2014, με βάση τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει τα υπουργεία και πάντα στο πλαίσιο του εγκεκριμένου, από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, προγραμματισμού προσλήψεων για το 2014.

Με αυτό τον τρόπο, επιλύεται μία πολυετή εκκρεμότητα.

Οι συγκεκριμένοι επιτυχόντες αδιόριστοι υπάλληλοι από παλαιούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, θα στελεχώσουν υπηρεσίες αιχμής που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης του πολίτη.


«Παραμένουμε σταθεροί στην κεντρική μας άποψη ότι σε κάθε καινούργια πρόσληψη που θα γίνεται στο Δημόσιο, προτεραιότητα θα πρέπει να έχουν επιτυχόντες από παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, στον βαθμό, βέβαια, που πληρούν τα κριτήρια και τις απαιτήσεις των θέσεων που προκηρύσσονται», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον κ. Χαρίτο. Ο τελευταίος με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον υπουργό διότι «κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια στην αποκατάσταση μίας αδικίας, πάντα μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει αυτήν τη στιγμή η χώρα».Οι 791 επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, βάσει της διάταξης του άρθρου 51 του Νόμου 4250/2014, κατανέμονται ανά υπουργείο ως εξής:


- Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 14
- Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (κεντρική υπηρεσία): 15
- Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (εποπτευόμενοι φορείς): 477
- Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (κεντρική υπηρεσία): 98
- Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εποπτευόμενοι φορείς): 32
- Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (εποπτευόμενοι φορείς): 2
- Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Γενικές Γραμματείες και εποπτευόμενοι φορείς): 61
- Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου: 1
- Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: 24
- Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: 67Επιπλέον, 203 επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ήδη, έχουν κατανεμηθεί στα εξής υπουργεία:- Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (κεντρική υπηρεσία): 4
- Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (εποπτευόμενοι φορείς): 21
- Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: 49
- Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (κεντρική υπηρεσία): 13
- Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (εποπτευόμενοι φορείς): 2
- Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 39

Σχόλια