default-image

Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα συγκληθεί η Ολομέλεια για τη ΔΕΗ

Ελλάδα
Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα συγκληθεί η Ολομέλεια για τη ΔΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το αν απαιτείται ή όχι η σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για το θέμα της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, «δεν υπάρχει θέμα σύγκλησης» της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να εξεταστούν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ», όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας το πρωί στο "Σκάι".

Με τη δήλωσή της κ κυβερνητική εκπρόσωπος "καταρρίπτει" την πρόταση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος υποστήριξε ότι μπορεί να αθροιστούν οι υπογραφές των βουλευτών που ζητούν, με χωριστές προτάσεις, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ".

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως οι προτάσεις που προωθούνται από τα κόμματα δεν είναι ομοειδείς, προσθέτοντας πως «οι μόνες που συμπίπτουν, όπως τις ακούω εγώ, είναι του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής», ενώ διαφορετικές είναι οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ.

«Οι προτάσεις θα κατατεθούν και θα εξεταστούν από το επιστημονικό συμβούλιο. Η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να συγκαλέσει την Ολομέλεια», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στις απεργιακές κινητοποιήσεις για τη ΔΕΗ, σχολίασε πως η κυβέρνηση «εξάντλησε τον διάλογο», και τελικά υποχρεώθηκε στην επιστράτευση, αφότου συμπέρανε πως «δεν υπήρχε συνδικαλιστικό αίτημα» από την πλευρά των απεργών.

Όσο για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε πως επιβεβαιώνει την «εσωκομματική πίεση» και την «αμφισβήτηση» που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «προσπαθεί να βρει θερινά προβλήματα», ψάχνοντας «κάτι, μπας και σωθεί».

Καταδίκασε επίσης τη θέση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου για συνέχιση της απεργίας, σημειώνοντας πως «όποιος δηλώνει ότι δεν πρέπει να υπακούμε τους νόμους ήδη υπηρετεί μία βασική αρχή της δικτατορίας».

Αντίθετη άποψη, όπως αναφέρει το ethnos.gr, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. «Το ζήτημα της ΔΕΗ είναι κορυφαίο ζήτημα», και «η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να το αποφασίσει μόνη της», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας επίσης στο "Σκάι", και τόνισε ότι πρέπει να τεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, γιατί αρνείται να τοποθετεί πάνω στο θέμα. Όσο για τις διαφορετικές προτάσεις που θα καταθέσουν ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, είπε ότι έχουν κοινό παρονομαστή και πρόκειται για ομοειδείς προτάσεις, και πρόσθεσε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί αν οι ιδιώτες που θα πάρουν τα «φιλέτα», όπως είπε, θα τα αποκτήσουν σε τιμές που αναλογούν στην πραγματική τους αξία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News