Ελλάδα

Το Άρμα Πολιτών για τους ανασφάλιστους ομογενείς

«Εκτεθειμένος ο διοικητής του ΟΓΑ από την πολιτική του ηγεσία για τις "κάλπικες" προεκλογικές του δηλώσεις περί επαναφοράς του βοηθήματος των ανασφάλιστων υπερηλίκων ομογενών μέσα στον Ιούνιο 2014», αναφέρει προς τον αρμόδιο υπουργό το Άρμα Πολιτών .

Συγκεκριμένα τονίζει:
«Κύριε υπουργέ, με αφορμή την προεκλογικού τύπου εξαγγελία του διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξ. Βεργίνη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, δύο μέρες πριν τις ευρωεκλογές η καταρρέουσα συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου χρησιμοποίησε το διοικητή του ΟΓΑ προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των ανασφάλιστων υπερηλίκων συμπολιτών μας, υποσχόμενη την επαναφορά του ελαχίστου βοηθήματος του ΟΓΑ, που ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία με το μνημονιακό νόμο 4093/12 έκοψαν ολοσχερώς, στερώντας τους το μοναδικό πόρο επιβίωσής τους, οδηγώντας τους στην απόλυτη κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.

Με ένα περιστατικό που ήρθε στη δημοσιότητα προς επικοινωνιακή εκμετάλλευση της συγκυβέρνησης, αποδείχθηκε περίτρανα η ανάλγητη και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των ανασφάλιστων υπερήλικων ομογενών, καθώς και η βούλησή της να αποδεικνύει την πίστη της στις άδικες εντολές της τρόικας, οι οποίες είναι ηλίου φαεινότερο πως θα συνεχίσουν την ανηλεή αυτή πολιτική απέναντι στους υπερήλικες ομογενείς, και της οποίας οι συνέπειες αγγίζουν τα όρια της γενοκτονίας.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο ομογενής Βορειοηπειρώτης κ. Λιώλης - πρώην συνταξιούχος ΟΓΑ, θύμα κι αυτός του Ν.4093/2012 - συναντώντας τον πρωθυπουργό "εν μέση οδό" του δήλωσε: "Κύριε πρωθυπουργέ, δεν πάει άλλο. Είναι απαράδεκτο να μας λέτε από μήνα σε μήνα ότι θα πάρουμε οι ομογενείς πίσω τη σύνταξη του ΟΓΑ και τελευταία να το λέτε δύο μέρες πριν τις εκλογές".

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου συνάντησε με τον ίδιο αιφνιδιαστικό τρόπο τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου. Στο παράπονο του κ. Λιώλη για τις συντάξεις του ΟΓΑ απάντησε ότι την υπόσχεση για επαναφορά την έκανε από μόνος του ο διοικητής του Οργανισμού Ξενοφών Βεργίνης (!!).

Ερωτάστε :

1. Ποια είναι τελικά η βούληση της κυβέρνησης απέναντι στον εμπαιγμό των χιλιάδων ομογενών Ποντίων, Βορειοηπειρωτών, Κωνσταντινουπολιτών και άλλων συμπολιτών μας, οι οποίοι συνεχίζουν να υφίστανται το άδικο μέτρο της διακοπής του πενιχρού βοηθήματος του ΟΓΑ από το Ν.4093/12;

2. Ποια είναι η θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σας στη νέα δήλωση του κ. Βεργίνη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πει κάτι χωρίς να έχει εντολή από την πολιτική ηγεσία γιατί αλλιώς θα πήγαινε σπίτι του από την επόμενη ώρα;

3. Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης στην πρόταση του διοικητή του ΟΓΑ προς το υπουργείο Εργασίας να λάβουν οι ομογενείς μέσα στο 2014 σύνταξη ύψους 216 ευρώ, το 2015 να ανέβει στα 280 ευρώ και το 2016 να επανέλθει στα 350 ευρώ; Αποτελεί και αυτή μια ακόμη "κάλπικη" υπόσχεση;».

Σχόλια