Ελλάδα

Αυλαίας άνοιγμα για τα θερινά σχολεία του ERASMUS

Αυλαίας... άνοιγμα σήμερα για τα θερινά σχολεία, στο πλαίσιο του διευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS, του ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά. Πρόκειται για δύο θερινά σχολεία που θα διεξαχθούν το πρώτο από 7 μέχρι 18 Ιουλίου με τίτλο "Transparent Electronics", και το δεύτερο από 21 Ιουλίου μέχρι 2 Αυγούστου με τίτλο "Spintronics and Applications".

Τα θερινά σχολεία διεξάγονται με τη συνεργασία του ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά, με το συντονισμό του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και τη συμμετοχή 15 γνωστών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων το Imperial College, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πολυτεχνείο της Βαρσοβίας, το Πανεπιστήμιο του Surrey, το Πανεπιστήμιο του Erlangen, το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου και το Νέο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας.

Τα θέματα των θερινών σχολείων εμπίπτουν στον ευρύτερο τομέα της μικροηλεκτρονικής και της νανοτεχνολογίας, που τις εφαρμογές τους ήδη βλέπουμε στις τηλεοράσεις, τα νέα υλικά, τα φωτοβολταϊκά, τις τηλεπικοινωνίες και τους σύγχρονους υπολογιστές μεγάλης ταχύτητας.

Τα θερινά σχολεία αναμένεται να παρακολουθήσουν περί τους 80 φοιτητές, ενώ θα διδάξουν σ' αυτά 20 καθηγητές από τους κορυφαίους παγκοσμίως στους τομείς αυτούς.

Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, στις αίθουσες του ΤΕΙ στα Χανιά και είναι ελεύθερα για τους ενδιαφερόμενους.

Περισσότερες πληροφορίες στα http://transelect.chania.teicrete.gr και http://spea2014.chania.teicrete.gr (καθ. Γιάννης Καλιακάτσος, ακαδημαϊκός συντονιστής ERASMUS & αναπληρωτής πρόεδρος Συμβουλίου ΤΕΙ Κρήτης, τηλ. 6973735170).

Σχόλια