default-image

Βούλτεψη: "Ένα 35% απεργεί, εξαντλήσαμε το διάλογο"

Ελλάδα
Βούλτεψη: "Ένα 35% απεργεί, εξαντλήσαμε το διάλογο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχουμε κάνει μία προσπάθεια στον οικονομικό τομέα και δεν μπορεί να τιναχτεί στον αέρα. Είναι αδιανόητο να τιναχτεί στον αέρα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σε τηλεοπτικές της δηλώσεις λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Μιλώντας στο "Σκάι", η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι όσο περνούσαν ημέρες χανόταν πολύτιμος χρόνος και ότι ενδεχομένως να γινόταν ακόμη πιο δύσκολη η κατάσταση.

«Έγινε δημοκρατικός διάλογος, αναλύθηκαν όλα τα επιχειρήματα. Δεν μπορείς να εμποδίσεις μία εταιρεία αν θέλει να αναπτυχθεί», τόνισε, σημειώνοντας πως «έχουν εξηγηθεί τα πάντα» και «δεν υπήρξε κανένα σκοτεινό σημείο».

Στη συνέχεια ζήτησε να γίνει σεβαστή η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, που το βράδυ της Παρασκευής έκρινε παράνομη και εν μέρει καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ έχει τα στοιχεία και η ίδια ξέρει πόσο αντέχει το σύστημά της και στη συνέχεια ενημερώνει της κυβέρνηση», συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι η απεργία δεν μπορούσε να συνεχιστεί και μάλιστα μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

«Όλα έχουν εκτιμηθεί. Με κάθε πρόσφορο μέσο θα διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον», είπε ακόμη, εξαπολύοντας στη συνέχεια επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Βούλτεψη έκανε λόγο για μία «υποκινούμενη απεργία» από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Τσίπρα προσωπικώς, που έχει πολιτική σκοπιμότητα και τίποτε άλλο. «Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε», δήλωσε.

Όσον αφορά στην περίπτωση οι απεργοί να μη δεχτούν τα φύλλα επιστράτευσης και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, σχολίασε πως «οι εργαζόμενοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία πάνε για δουλειά, πέρα από τους ομήρους κάποιων συνδικαλιστών που αποφάσισαν τώρα να πάνε στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ένα 35% απεργεί, εξαντλήσαμε το διάλογο», υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής της παρέμβασης, επισημαίνοντας: «Τι δουλειά έχει ένας συνδικαλιστής να αποφασίσει την πολιτική που θα ακολουθήσει μια εταιρεία;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News