default-image

Βουλευτές Χ.Α.: Αρνούνται τις κατηγορίες - Επίθεση σε φωτορεπόρτερ

Ελλάδα
Βουλευτές Χ.Α.: Αρνούνται τις κατηγορίες - Επίθεση σε φωτορεπόρτερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκαν οι συμπληρωματικές απολογίες των προφυλακισμένων Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού, ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Αναμένεται η απόφαση για την ποινική μεταχείρισή τους.

Οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς αρνήθηκαν με απολογητικό υπόμνημα στις ανακρίτριες τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι τα όπλα που βρέθηκαν σπίτι του τα διέθετε για την προσωπική του ασφάλεια, λόγω των επιθέσεων που είχε δεχτεί στο παρελθόν, ενώ υποστήριξε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Τις κατηγορίες αρνήθηκε και ο Γιάννης Λαγός, που σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι τα όπλα ήταν για την προσωπική του ασφάλεια, ενώ σε συμπληρωματικές ερωτήσεις για τα περιστατικά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του ξυλοδαρμού των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα ανέφερε πως δεν έχει γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου που είχε ζητήσει και ότι τα γραπτά μηνύματα που τον εμπλέκουν είναι προγενέστερα των περιστατικών.

Ένταση και επίθεση της Χ.Α. σε φωτορεπόρτερ

Κατά την άφιξη των βουλευτών προκλήθηκε ένταση λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν περίπου 150 συγκεντρωμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να πλησιάσουν την αστυνομική κλούβα που μετέφερε τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Οι συγκεντρωμένοι ωστόσο επιτέθηκαν εναντίον δύο φωτορεπόρτερ.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το skai.gr, για μία γυναίκα - που δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία της - και έναν άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να λάβει τις πρώτες βοήθειες, καθώς τον έριξαν κάτω και τον κλότσησαν στο κεφάλι με αρβύλες.

Για δολοφονική επίθεση σε βάρος φωτορεπόρτερ έκανε λόγο ο εκπρόσωπός τους Μάριος Λόλος, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό. Κατήγγειλε ακόμα και τη στάση της Αστυνομίας, η οποία όπως είπε δεν προστάτεψε όπως έπρεπε τους συναδέλφους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News