Ελλάδα

Επίθεση Μητσοτάκη-Γεωργιάδη σε ΣΥΡΙΖΑ-Φωτόπουλο για τη ΔΕΗ

«Όλοι όσοι υπεραμύνονται του κρατικού χαρακτήρα της ΔΕΗ προασπίζονται τα δικά τους συντεχνιακά συμφέροντα και όχι το ευρύτερο καλό», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ίδιοι που επικαλούνται το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, όταν απολογούνται - και αναφέρομαι στον κ. Φωτόπουλο - για κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ισχυρίζονται ότι η περιουσία της ΔΕΗ δεν είναι δημόσια», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του "Σκάι".

«Η ΔΕΗ δεν αποκρατικοποιείται, πωλείται το 30% της Επιχείρησης έτσι ώστε να δημιουργηθεί ανταγωνισμός», εξήγησε ο υπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι η πραγματικότητα είναι πως το Δημόσιο δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πετύχει πραγματική εξυγίανση δημόσιας επιχείρησης προκειμένου να υπάρξει όφελος και για τον πολίτη.

Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι άλλη μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει ένα τελείως ετερόκλητο μέτωπο πάνω σε ένα θέμα της επικαιρότητας.

«Μου κάνει εντύπωση», τόνισε, ότι, στην αγωνιώδη προσπάθειά του για να βρει 120 βουλευτές, συντάσσεται και με το ΚΚΕ, το οποίο θέτει ως όρο την κατάργηση όλων των νόμων που διέπουν την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, ερχόμενο με αυτόν τον τρόπο σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «δε θα σταματήσει πουθενά ο κ. Τσίπρας προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις και αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς από την αξιωματική αντιπολίτευση, με κάποιο τρόπο να εκσυγχρονίσει το λόγο της, να γίνει πιο ρεαλιστική, να έρθει πιο πολύ προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος. Να μπορούμε να συνομιλούμε έστω και για τα βασικά».

Καταλήγοντας τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας συντάσσεται με τα πιο ακραία στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας στην προσπάθειά του να κερδίσει κάποιες επικοινωνιακές εντυπώσεις. Θα το βρει μπροστά του στη συνέχεια», υπογράμμισε.

«"Πρώτη φορά αριστερά" με τον Φωτόπουλο πρώτη μούρη στο Καβούρι;»

Πυροτέχνημα χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ που σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο ραδιόφωνο του "Σκάι", εκτίμησε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις και πως στόχος του είναι να μπει η χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και σε παρατεταμένη περίοδο.

«Πίσω από το μαρκετίστικο σύνθημα "Πρώτη φορά αριστερά" είναι η Κατσέλη, η Σακοράφα, ο Κουρουμπλής, ο Φωτόπουλος, η ομάδα του Τσοχατζόπουλου», είπε ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι είδους αριστερά είναι αυτή με τον Φωτόπουλο πρώτη μούρη στο Καβούρι; Θέλει η κοινωνία Φωτόπουλο, ας πάρει Φωτόπουλο, αλλά να μην γκρινιάζει ότι θα μπούμε στην ίδια χαβούζα που ήμασταν πριν», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τόνισε ότι η οικονομία δεν προχωρά με μία μονοπωλιακή εταιρεία, που - όπως συμπλήρωσε - αν και μονοπωλιακή έχει καταφέρει να έχει χρέη.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., ένα κράτος δε χάνει τίποτα όταν ιδιωτικοποιεί μία περιουσία, απλά βρίσκει έναν πιο πρόσφορο τρόπο να αξιοποιήσει την περιουσία αυτή. Μάλιστα, όπως είπε, όταν το κράτος παράγει χρέη, τότε έχει ανάγκη δανειστών και οι δανειστές βάζουν δικούς τους όρους.

«Όσοι ενδιαφέρονται για την εθνική κυριαρχία πρέπει να είναι σφόδρα υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «η πλειοψηφία της κοινωνίας θέλει μεταρρυθμίσεις και να πάμε μπροστά».

Σχόλια