default-image

ΣΥΡΙΖΑ: Θετικός ο Κουβέλης στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ

Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ: Θετικός ο Κουβέλης στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kαι με τον Φώτη Κουβέλη αλλά και τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Βουλευτών Πάρι Μουτσινά συνομίλησε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προωθώντας το αίτημά του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος «ενάντια στο νόμο για την κατάτμηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ όσο και ο κ. Μουτσινάς κράτησαν μια θετική κατ΄αρχήν στάση στην προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Ειδικά ο Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με το protothema.gr, εξέφρασε την άποψη ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν πρέπε να περάσει.

Οι δύο άντρες κατέληξαν ότι θα πρέπει εν ευθέτω χρόνω να υπάρξει συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων τους ώστε να συζητηθεί πιο συγκεκριμένα η συνέχεια της πρωτοβουλίας.

Στην ίδια ανακοίνωση ωστόσο υπάρχει και μια πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άρνηση του ΚΚΕ να στηρίξει την πρότασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μόνο για τη ΔΕΗ και τη θέση του ότι σε δημοψήφισμα θα πρέπει να τεθεί και η κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται σε αυτή «ο Αλ. Τσίπρας  τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντίρρηση στη πρόταση του ΚΚΕ να συμπεριλαμβάνονται και προηγούμενοι νόμοι που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς και ότι η κοινή πρόταση αποτελεί ευκαιρία προκειμένου να διερευνηθεί το πεδίο συμφωνίας για μια εναλλακτική εθνική στρατηγική στα θέματα ενέργειας. Ως εκ τούτου πρότεινε το εύρος των νόμων που θα περιλαμβάνονται σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα να είναι αντικείμενο συνεννόησης όλων των δυνάμεων που συμφωνούν με την διεξαγωγή του, δεδομένου ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 44 απαιτεί τη συγκέντρωση 120 βουλευτών».

Μέχρι στιγμής, πάντως, παραμένει αδιευκρίνιστο αν οι αναφορές αυτές αποτελούν πολιτικό ελιγμό ή μια προσπάθεια να ανοίξει εκ νέου η «πόρτα» της συνεργασίας με το ΚΚΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News