Ελλάδα

Μαξίμου: Τέχνασμα Τσίπρα με στόχο την Προεδρική εκλογή το δημοψήφισμα

Ως τέχνασμα που έχει ως στόχο να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές σε ένα μέτωπο όχι με επιδίωξη τη "σωτηρία" της ΔΕΗ αλλά τη συγκρότηση της... μειοψηφίας αρνησικυρίας που μπορεί να μπλοκάρει την Προεδρική εκλογή αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μαξίμου την πρόταση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την τύχη της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Άλλωστε, τόσο για να είναι βάσιμο το αίτημα περί δημοψηφίσματος όσο και για να «μπλοκάρει» η Προεδρική Εκλογή απαιτούνται 120+ ψήφοι βουλευτών, γεγονός που οδηγεί την κυβέρνηση στο συμπέρασμα ότι ουσιαστική επιδίωξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, ακριβώς, να δημιουργήσει αυτό το μέτωπο που θα καταστήσει πρακτικώς αδύνατη την εκλογή Προέδρου από την υπάρχουσα Βουλή και, ουσιαστικά, θα βάλει τη χώρα αναπότρεπτα σε τροχιά εκλογών.

Το βάρος της επίθεσης εναντίον του κ. Τσίπρα ανέλαβε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και εκ των στενότερων συνεργατών του Πρωθυπουργού κ. Δημήτρης Σταμάτης, σημειώνοντας πώς «η πραγματική πρόθεση του κ. Τσίπρα δεν είναι να συγκεντρώσει 120 βουλευτές για να προκαλέσει δημοψήφισμα τάχα για τη ΔΕΗ, που άλλωστε θα χρειαζόταν 180 ψήφους (άρθρο 44 του Συντάγματος). Γιατί ξέρει ότι αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά και ότι αν γινόταν δημοψήφισμα, θα το έχανε πανηγυρικά».

Εξηγώντας την εκτίμησή του ότι οι πολίτες θα απέρριπταν την πρόταση Τσίπρα, ο κ. Σταμάτης σχολιάζει ότι «οι πολίτες είναι πολύ πιο μπροστά από αυτόν στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και ξέρουν καλά τα οφέλη που θα προκύψουν για τους ίδιους από τη ρύθμιση για τη μικρή ΔΕΗ... Κυρίως, όμως, είναι υποψιασμένοι για τα καιροσκοπικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα με τους απολιθωμένους και καταδικασμένους στη συνείδησή τους συνδικαλιστές των προνομίων».

«Αυτό που στην πραγματικότητα επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι, με πρόσχημα τη συγκέντρωση των 120 υπογραφών βουλευτών για τη ΔΕΗ, να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές σε ένα μέτωπο που στόχο έχει να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία, μπλοκάροντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Και δεν διστάζει, για να πετύχει τον σκοπό του, να παριστάνει τάχα τον επαναστάτη του διακόπτη της ΔΕΗ. Χωρίς να σκέφτεται ούτε τις ελληνικές επιχειρήσεις, ούτε τον τουρισμό μας, ούτε και τους Έλληνες πολίτες», καταλήγει ο υπουργός Επικρατείας.

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει το kathimerini.gr,ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος σχολίασε πώς «το "120" του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόβα τζενεράλε για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας... Οι θεσμοί όμως δεν είναι θέατρο για πρόβες, και κυρίως, όχι για πρόβες βυθισμένες στο σκοτάδι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχείς συσκέψεις με πολιτικές ηγεσίες διαφόρων υπουργείων είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς την Πέμπτη.

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με τις ηγεσίες των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας για το θέμα της αντιμετώπισης του θέματος των παράνομων μεταναστών.

Ακολούθησε πολύωρη σύσκεψη με τις πολιτικές ηγεσίες των Περιβάλλοντος και Μεταφορών και Υποδομών.

Σχόλια