Ελλάδα

ΔΕΗ: Αντίθετο το ΚΚΕ με την πρόταση για δημοψήφισμα

Την αντίθεση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην πραγματοποίηση δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με τη διενέργεια δημοψηφίσματος αποκλειστικά με το περιεχόμενο που θέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίθετα, το ΚΚΕ υποστηρίζει ως βασικό περιεχόμενο τόσο του δημοψηφίσματος όσο και της πάλης του λαϊκού κινήματος την κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη "μικρή ΔΕΗ"».

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση για την ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ απάντησε θετικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σχόλια