Ελλάδα

Προθεσμία έλαβαν οι Κασιδιάρης-Μίχος

Προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα ζήτησαν και έλαβαν από τις εφέτες ανακρίτριες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος και Ηλίας Κασιδιάρης που βρίσκονται κατηγορούμενοι και κλήθηκαν να απολογηθούν συμπληρωματικά για διακεκριμένη οπλοκατοχή με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κασιδιάρης έλαβε προθεσμία για τις 10 Ιουλίου και ο Νίκος Μίχος για τις 9.

Και οι δύο βουλευτές είχαν απολογηθεί το περασμένο φθινόπωρο για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε πως πρόκειται για δύο κυνηγητικά όπλα που κατείχε νόμιμα 15 έτη με τον πατέρα του, όπως αναφέρει το zougla.gr.

«Θυμήθηκαν εννέα μήνες μετά να με φέρουν κατηγορούμενο για ένα αδίκημα που τιμωρείται με 20 χρόνια κάθειρξη; Θα προτιμούσα να μου πουν ότι τους έδωσε εντολή ο Σαμαράς να με κλείσουν φυλακή. Οι κατηγορίες είναι γελοίες και σαθρές», ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Μάλιστα έδειξε στις κάμερες μία άδεια οπλοκατοχής.

Ο Νίκος Μίχος είπε πως είναι ένα πιστόλι που το είχε μεν παράνομα, αλλά λόγω της δουλειάς του (έκανε εμπόριο ζωοτροφών). «Τώρα με αυτό το πιστόλι θεωρείτε ότι θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση; Για να κάνουμε τι;» διερωτήθηκε και συνέχισε: «Για να πάρουμε τη Βουλή και μετά την Κωνσταντινούπολη; Στην Κρήτη και στη Μάνη υπάρχουν πολλά τέτοια πιστόλια αλλά εκεί δεν πάνε γιατί υπάρχουν ψήφοι», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα μεταχθούν από τις φυλακές ενώπιον των ανακριτριών οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός

Σχόλια