default-image

Καταγγελίες για οικοδιδασκάλους με φροντιστήρια

Κρήτη
Καταγγελίες για οικοδιδασκάλους με φροντιστήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαντήσεις στο θέμα σχετικά με την ανάρτηση των ονομάτων των οικοδιδασκάλων ανά νομό στην ιστοσελίδα του ζητά με επιστολή του προς τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) ο Συλλόγους Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Νομού Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή την επιστολή κοινοποιεί στον υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο και στους υφυπουργούς Παιδείας κ. Κώστα Κουκοδήμο και Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, επίσης στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη καθώς και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Σύλλογος, «θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, πολλά μέλη του συλλόγου μάς ενημερώνουν ότι αυξάνονται διαρκώς οι περιπτώσεις οικοδιδασκάλων που δε διδάσκουν στις οικίες τους ή στις οικίες των μαθητών τους, όπως ο νόμος ορίζει, αλλά έχουν μισθώσει αίθουσες για το λόγο αυτό».

Με δεδομένο αυτό ο σύλλογος ζητά απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα: Σε ποιο οργανισμό/υπηρεσία εμπίπτει η αρμοδιότητα ελέγχου αυτών των "οικοδιδασκαλείων";

Είναι νόμιμη η ανάρτηση πινακίδας με ενδείξεις όπως "κέντρο ιδιαιτέρων μαθημάτων", "οικοδιδασκαλείο" κ.λπ.;

Είναι νόμιμο να διαφημίζονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ως "οικοδιδασκαλεία";

Δικαιούνται οι οικοδιδάσκαλοι να απασχολούν προσωπικό;

Κατόπιν όλων των παραπάνω, θεωρούμε απαραίτητη την κατά το δυνατόν άμεση ανάρτηση των στοιχείων των οικοδιδασκάλων ανά νομό (όνομα και διεύθυνση), η οποία θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη, γιατί θα διευκολύνει τα μέγιστα τον έλεγχο, ενώ παράλληλα θα δίνει την απαραίτητη πληροφόρηση σε γονείς και μαθητές».

Την ίδια ώρα μεταφέρει τον προβληματισμό πολλών μελών του, τα οποία διερωτώνται γιατί τα ίδια να υπόκεινται σε συγκεκριμένα κτηριολογικά κριτήρια, φορολόγηση, τακτικούς ελέγχους από ΣΔΟΕ, ΙΚΑ κ.ά, υποχρέωση αποστολής τιμοκαταλόγων διδάκτρων στο υπουργείο Εμπορίου, όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ κάτι ανάλογο δεν προβλέπεται για τα συγκεκριμένα «οικοδιδασκαλεία».

Και, τέλος, ζητά απαντήσεις άμεσα στα εξής θέματα: «Άδειες διδασκαλίας επαρκειούχων: Σύμφωνα με το νέο νόμο, έχουμε πληροφορηθεί ότι η νυν άδεια διδασκαλίας θα μετονομαστεί σε "άδεια ασκήσεως επαγγέλματος διδασκαλίας".

Στα πλαίσια της αλλαγής αυτής θα χρειαστεί οι επαρκειούχοι καθηγητές να επιμορφωθούν; Αν ναι, ποιος φορέας θα αναλάβει την επιμόρφωσή τους, ποια η διάρκεια αυτής και μέχρι πότε θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί; Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση ενηλίκων μέσω προγραμμάτων, σε ποιες δομές μπορεί να πραγματοποιηθεί; (Κέντρα Διά Βίου Μάθησης 1, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης 2, Κέντρα Ξένων Γλωσσών;).

Σε περίπτωση που κάποιο μέλος μας ενδιαφέρεται να πιστοποιηθεί ως εκπαιδευτής ενηλίκων, προτίθεται ο ΕΟΠΠΕΠ να αναγνωρίσει τυχόν έτη προϋπηρεσίας και με ποιο τρόπο θα αποδειχτεί αυτή;».

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News