Ελλάδα

Ο Μητσοτάκης προειδοποιεί δημάρχους: "Θα πάτε για παράβαση καθήκοντος"

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν να κάνουν περισσότερο με προειδοποίηση ή και για άλλους απειλή, παρά για ενημέρωση. Αφορούν την διατύπωσή του προς τους δημάρχους που δεν εφαρμόζουν το νόμο για την αξιολόγηση αλλά και δεν ασκούν ένδικα μέσα εναντίον των δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους συμβασιούχους.  

Με αφορμή το γεγονός ότι δεν εφαρμόζουν το νόμο για την αξιολόγηση ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ότι δεν καταθέτουν έφεση στις δικαστικές αποφάσεις για τους συμβασιούχους τονίζοντας χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή:  «Αυτά είναι παράνομα. Πρόκειται για παράβαση καθήκοντος». Πρόσθεσε, δε, ότι «οφείλουν να ασκήσουν ένδικα είτε έφεση είτε αναίρεση στον Άρειο Πάγο».

Αναφορικά, δε, με την μη εφαρμογή από πλευράς δήμων του νόμου για την αξιολόγηση είπε ότι θα συζητήσει το θέμα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στους δικαστικούς αναφερόμενος σε μια «περίεργη», όπως είπε, χθεσινή δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώνονται συμβασιούχοι οι οποίοι εργάζονταν στη  Γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με αντικείμενο να περνούν στο σύστημα τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων. Τώρα, όπως καταλαβαίνετε, αυτοί οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται. Παρ' όλα αυτά με τη δικαστική απόφαση θεωρείται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι φέτος θα γίνουν 10 έως12.000 προσλήψεις εκ των οποίων περίπου 2.000 στην υγεία.

Σχόλια