Ελλάδα

Κατ' οίκον περιορισμός για Ζαρούλια-Νέες καταθέσεις για Κασιδιάρη-Μίχο

Κατ' οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε από το Συμβούλιο Εφετών στη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, η οποία απολογήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Με βούλευμά του, το Συμβούλιο, που κλήθηκε να λύση τη διαφωνία που ανέκυψε μετά την απολογία της κ. Ζαρούλια ανάμεσα στις ανακρίτριες της υπόθεσης και τον αρμόδιο εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να κρατηθεί ή όχι, διέταξε να αφεθεί ελεύθερη η κατηγορουμένη για ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι εφέτες τάχθηκαν με την άποψη των ανακριτριών που ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερη η σύζυγος του αρχηγού του κόμματος, με την επιβολή ωστόσο κατ' οίκον περιορισμού, πλην της μετάβασής της στη Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την απολογία της βουλευτή, ο εισαγγελέας Εφετών Ισ. Ντογιάκος είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της προφυλάκισής της, θέση που υιοθέτησε και ο συνάδελφός του που υπέβαλε εισήγηση προς το Συμβούλιο Εφετών.

Καλούνται για συμπληρωματικές καταθέσεις

Εντωμεταξύ κλήσεις σε συμπληρωματικές απολογίες, για αύριο, απέστειλαν οι ανακρίτριες στους βουλευτές του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη και Νίκο Μίχο.

Οι δύο βουλευτές καλούνται σε απολογία μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, ενώ ο Νίκος Μίχος βαρύνεται επιπλέον και με κατηγορία που αφορά παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σύμφωναμε πληροφορίες και οι δυο άνδρες θα ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Την Παρασκευή αναμένεται να μεταφερθούν στο Εφετείο για να απολογηθούν ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Με την ολοκλήρωση των απολογιών των πέντε βουλευτών της ΧΑ κλείνει η ανάκριση για την υπόθεση, και δρομολογούνται διαδικασίες με στόχο να αρχίσει η δίκη στις αρχές του 2015.

Σχόλια