default-image

Έως τον Αύγουστο η διαδημοτική κινητικότητα

Οικονομία
Έως τον Αύγουστο η διαδημοτική κινητικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράταση μέχρι και τον Αύγουστο θα πάρει η διαδικασία της εθελοντικής, διαδημοτικής κινητικότητας στους ΟΤΑ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα ενημέρωσης των νεοεκλεγέντων αιρετών, που διοργάνωσαν η ΚΕΔΕ, η ΕΕΤΑ και το υπουργείο Εσωτερικών, είπε ότι άμεσα θα κοινοποιηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα επιμηκύνει το χρονικό περιθώριο για τη διαδημοτική κινητικότητα έως και τον Αύγουστο.

Τόνισε ότι δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος απολύσεων πίσω από τη διαδημοτική κινητικότητα, αλλά ότι αντιθέτως οι υπάλληλοι που εντάσσονται στη διαδικασία είναι περισσότερο ασφαλείς αφού εξαιρούνται της διαδικασίας διαθεσιμότητας. 

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «πρέπει να κάνουμε γνωστό στους εργαζόμενους ότι δεξαμενή απολύσεων δεν υπάρχει».

Ο υπουργός Εσωτερικών στηλίτευσε την από έδρας δήλωση του προέδρου της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου ότι οι υπάλληλοι κινδυνεύουν από απόλυση. 

Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Πού είδες Θέμη τη δεξαμενή απολύσεων; Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκπόνησαν ένα πρόγραμμα εθελούσιας, διαδημοτικής κινητικότητας και μάλιστα με ασφαλέστερο καθεστώς από το προηγούμενο. Ήδη, 995 περίπου υπάλληλοι βρίσκονται στις νέες τους θέσεις. Χρειάζεται άλλοι 2.000 υπάλληλοι, οικεία βουλήσει και με τη συγκατάθεση των προϊσταμένων τους, να μετακινηθούν από έναν δήμο σε άλλο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News