default-image

Ανέστειλαν την απεργία πείνας οι κρατούμενοι

Ελλάδα
Ανέστειλαν την απεργία πείνας οι κρατούμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αναστολή της πανελλαδικής απεργίας πείνας των κρατουμένων, αλλά τη συνέχιση του αγώνα κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας με κάθε μέσο, ανακοίνωσε η Πρωτοβουλία Επιτροπής Αγώνα Φυλακών.

«Αναστέλλουμε την απεργία πείνας, αλλά δεν τερματίζουμε τη κινητοποίησή μας. Αντίθετα ανακτούμε τις δυνάμεις μας και προειδοποιούμε το υπουργείο ότι δε πρόκειται να δεχτούμε τη λειτουργία του ελληνικού Γκουαντάναμο ούτε στο Δομοκό ούτε πουθενά» τονίζεται στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Παραμένουμε καχύποπτοι απέναντι στις βελτιωτικές προτάσεις του υπουργείου που θα κατατεθούν τη Πέμπτη και είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να αγωνιστούμε με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ για να ματαιώσουμε το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

»Γνωρίζουμε ότι τίποτα δε θα βελτιωνόταν αν δεν κάναμε την απεργία πείνας. Ας γνωρίζει όμως και το υπουργείο πως απέναντι στην οργανωμένη σιωπή που επιβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποκρύπτοντας τη ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ που έχει γίνει (4.500 κρατούμενοι απεργοί πείνας), από εδώ και πέρα, αλλάζουμε τα μέσα αγώνα και αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε δυναμικότερες μορφές αντίστασης. Ο νοών νοείτω...»

Οι κρατούμενοι ζητούν τη συμπαράσταση της κοινωνίας στον αγώνα τους ενάντια στις φυλακές τύπου Γ', οι οποίες αναμένεται να κάνουν δραματικές τις συνθήκες κράτησης. 

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας προβλέπεται ότι οι κρατούμενοι δεν θα έχουν δικαίωμα άδειας, δεν θα έχουν το δικαίωμα επικοινωνίας με τους συγγενείς τους ή το δικαίωμα αυτό θα περιορίζεται κατά βούληση από τον εσωτερικό κανονισμό.

Στις φυλακές αυτές θα κρατούνται κατάδικοι «για βαριά εγκληματική συμπεριφορά», περιλαμβανομένων των διωκόμενων με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Ως ελάχιστο όριο κράτησης στις φυλακές τύπου Γ' ορίζεται η 5ετια για όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας και η 4ετία για τους καταδικασθέντες για οργανωμένο έγκλημα και ιδιαίτερα επικίνδυνους κακοποιούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News