Ελλάδα

Δάκρυα χαράς και λύπης στα σχολεία (photos)

Για άλλους χαρά και άλλους λύπη… Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων έκρυβε ανάμεικτα συναισθήματα για τους υποψηφίους των εξετάσεων οι οποίοι πλέον αντιλαμβάνονται αν το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα και από το Σεπτέμβριο θα περάσουν ως φοιτητές το κατώφλι του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, ή αν θα συνεχίσουν τη μάχη με τον ίδιο σθένος.

Έξω από τα σχολεία επικράτησαν συγκινητικές εικόνες, αφού πολλοί γονείς δεν άντεξαν την αγωνία και ακολούθησαν τα παιδιά τους για να μάθουν τα αποτελέσματα. Έτσι πρώτοι έπεσαν στην αγκαλιά των παιδιών τους όταν κατάλαβαν ότι οι κόποι τους ανταμείφθηκαν. Τα δάκρυα χαράς αλλά και... λύπης κυριάρχησαν.

Αλλά και για όσους τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα υπάρχουν δεκάδες διέξοδοι μετά το Λύκειο για να ακολουθήσουν το δικό τους όνειρο, αρκεί να το "παλέψουν", ενώ πολλοί θα επαναλάβουν την προσπάθεια μέσω των πανελλαδικών.

Αν και τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν με καθυστέρηση μίας ώρας, η αγωνία τουλάχιστον πήρε τέλος, ενώ κάποιοι αναζήτησαν τις απαντήσεις που έψαχναν από το σπίτι τους μέσω της ειδικής ιστοσελίδας results.it.minedu.gov.gr,

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην ανακοίνωση των βάσεων.

Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια