default-image

Στ. Θεοδωράκης: "Αν θέλαμε, θα ήμασταν ήδη στη Βουλή"

Ελλάδα
Στ. Θεοδωράκης: "Αν θέλαμε, θα ήμασταν ήδη στη Βουλή"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτή η Βουλή μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας», είναι η εκτίμηση του επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος προσθέτει πως δεν είναι απαραίτητο ο επόμενος πρόεδρος να είναι πολιτικό πρόσωπο.

Παράλληλα σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε πως, «εάν το "Ποτάμι" ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές», όμως, όπως συμπλήρωσε, «δε θα ήταν ηθικά πρέπον ένα κόμμα που δεν έχει κατέβει στις εκλογές να έχει κοινοβουλευτική παρουσία».

Σε ό,τι αφορά την εκλογή προέδρου ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασιών μετά τις εκλογές, λέγοντας ότι αυτό θα καθοριστεί από την ψήφο του ελληνικού λαού.

Αναφορικά δε με τους βουλευτές που συνομιλούν με το "Ποτάμι", ο επικεφαλής του είπε πως τους ενώνουν κοινοί προβληματισμοί και πως συζητούν «όχι για το τι πρέπει να γίνει μέσα στο κόμμα, αλλά μέσα στην κοινωνία».

Σημειώνεται ότι το "Ποτάμι", στο ιδρυτικό συνέδριό του, του οποίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, εξέλεξε με ανάταση καρτών από πλευράς των συνέδρων τον Σταύρο Θεοδωράκη ως επικεφαλής, όρος ο οποίος προκρίθηκε εν σχέσει με εκείνον του προέδρου. Κανένα άλλο μέλος του κόμματος δεν έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής, οπότε και δε στήθηκαν κάλπες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News