default-image

Παρέμβαση της "Δύναμης Πολιτών"

Κρήτη
Παρέμβαση της "Δύναμης Πολιτών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

                Με το σύνθημα «οι Δημότες  απαιτούν νομιμότητα , διαφάνεια και ίση μεταχείριση» ο συνδυασμός «Δύναμη Πολιτών»  προχωρά σε μία ακόμη παρέμβαση κατά την προεκλογική περίοδο αναφέροντας :

Η δημοτική αρχή, εν όψει των εκλογών, συνεχίζει να χαρίζει αφειδώς χρέη οφειλετών του Δήμου, χωρίς νόμιμη διαδικασία. Στη συνεδρίαση τής  17-4-2014 το Δημοτικό Συμβούλιο  αποφάσισε, πάλι κατά πλειοψηφίαν, τη διαγραφή της οφειλής ιδιώτη προς το Δήμο Ηρακλείου από μισθώματα, ύψους  86.137,16 Ευρώ (απόφαση υπ' αριθμ. 373/2014), με αιτιολογία ότι στο… οικογενειακό περιβάλλον του υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας! Τονίζουμε ότι και σε αυτή την περίπτωση, δεν ζητήθηκε η γνώμη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου, για τη νομιμότητα ή μη αυτής της διαγραφής!

      Η «Δύναμη Πολιτών» δεν  θα είχε την παραμικρή αντίρρηση να βοηθηθεί η οικογένεια του συγκεκριμένου δημότη, αρκεί αυτό να γινόταν με νόμιμο τρόπο και αρκεί όλοι οι συμπολίτες που χρωστούν στο Δήμο και βρίσκονται σε ανάλογη με εκείνον θέση, να είχαν ίση μεταχείριση.  Επιπλέον, ο ίδιος ο συμπολίτης μας θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα κληθεί οπωσδήποτε αργότερα να πληρώσει το χρέος του,   αφού η συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. είναι εντελώς αστήρικτη νομικά και δεν πρόκειται να εγκριθεί  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης . Μόνο που μέχρι να συμβεί αυτό, οι εκλογές θα έχουν …περάσει!

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να απαντήσει:

1. Ζητήθηκε ή όχι  από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ή την Ταμειακή Υπηρεσία η  γνώμη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου για τη νομιμότητα της συγκεκριμένης διαγραφής;

2.  Γιατί δεν έχει απαντήσει ακόμα στο ερώτημά μας για παρόμοια διαγραφή χρέους, παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου;

3. Με ποια κριτήρια αποφασίζει ποιοί πολίτες δικαιούνται διαγραφή των χρεών τους προς το Δήμο και ποιοί όχι;  

4. Πώς «διαγράφει» χρέη συμπολιτών που θα κληθούν εν τέλει να τα πληρώσουν αφού η διαγραφή δεν είναι νόμιμη;

Περιμένουμε απάντηση της δημοτικής Αρχής, επισημαίνοντας ότι οι Ηρακλειώτες απαιτούν σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, νομιμότητα, διαφάνεια και ίση μεταχείριση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News