default-image

Παρουσίαση προγραμμάτων: "2013-2014: Περιβάλλον-Υγεία-Πολιτισμός"

Ελλάδα
Παρουσίαση προγραμμάτων: "2013-2014: Περιβάλλον-Υγεία-Πολιτισμός"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο διάχυσης των αποτελεσμάτων των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2013-2014 (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων) του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου με υπεύθυνη την κ. Αγγελική Ζαχαράτου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των δράσεων των ομάδων των σχολείων, από την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 έως και την Πέμπτη 8 Μαϊου 2014 και ώρα 8:30-14:00 στο αμφιθέατρο του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου (Ι. Κονδυλάκη 32).

Η παρουσίαση έχει ως στόχο να προβάλλει τη συλλογική προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών οι οποίοι με μεράκι, φαντασία και δημιουργικότητα υπηρετούν το όραμα μίας παιδείας ανοικτών οριζόντων. Οι δράσεις που αναπτύσσονται κατά την υλοποίηση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων εκτός του ότι δίνουν "βήμα" στους μαθητές, ενθαρρύνουν τη συνεργασία και το αίσθημα του συν-ανήκειν, ενδυναμώνουν τις σχέσεις εντός της σχολικής κοινότητας και «ψυχαγωγούν» τους εφήβους αποφορτίζοντας την έντονη σχολική δραστηριότητα.

Κυρίως όμως τους εφοδιάζουν με γνωστική ευελιξία, νέους τρόπους διαχείρισης των πληροφοριών, καθώς και νέες προοπτικές ερμηνείας και προσδιορισμού της γνώσης. Συνολικά κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά υλοποιήθηκαν διακόσια είκοσι οκτώ (228) Προγράμματα από Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ και ΕΕΕΕΚ.

Η παρουσίαση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Σχολικής Επιτροπής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης-Europe Direct.

Επίσης, συμμετέχει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Α.Ε.)

Η παρουσίαση των δράσεων είναι ανοικτή στο κοινό.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της παρουσίασης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2013-2014.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News