default-image

"Έφταιγε ο καιρός για το δυστύχημα στο λούνα παρκ"

Ελλάδα
"Έφταιγε ο καιρός για το δυστύχημα στο λούνα παρκ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ό,τι συνέβη ήταν αποτέλεσμα ενός έντονου καιρικού φαινομένου», ισχυρίστηκε στην απολογία του σήμερα Παρασκευή ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας 13χρονος μαθητής.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το παιχνίδι ήταν καινούργιο και ότι ήδη είχαν καλέσει την ελεγκτική εταιρεία για να διενεργήσει έλεγχο στο συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς και στα υπόλοιπα που διέθετε το λούνα παρκ.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση η ανακρίτρια μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε κακουργηματική ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ οι τέσσερις κατηγορούμενοι βαρύνονται επίσης με την κατηγορία των επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Παράλληλα ο κατηγορούμενος προσκόμισε στην ανακρίτρια δικαιολογητικά για τη λειτουργία του λούνα παρκ, τα οποία όπως είπε δεν τα είχε προσκομίσει στο Δήμο γιατί δεν του ζητήθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι των κατηγορούμενων κατέθεσαν προσφυγή για την αλλαγή του κατηγορητηρίου από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Αυτό σημαίνει ότι θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για να αποφανθεί επί της ένστασης των συνηγόρων υπεράσπισης.

Eνώπιον της ανακρίτριας επρόκειτο να απολογηθεί στις 13:45 σήμερα ο Ιταλός διαχειριστής των παιχνιδιών του λούνα παρκ, ενώ θα ακολουθήσουν οι απολογίες των δύο υπαλλήλων, υπηκόων Μπαγκλαντές, που επίσης είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News