default-image

Στο εδώλιο για τις μίζες στον Άκη ο κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών

Ελλάδα
Στο εδώλιο για τις μίζες στον Άκη ο κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινάει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η δεύτερη μεγάλη δίκη για μίζες κατά την προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR - M1, με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη, το γιο του Μιχάλη, τον πρώην νομικό σύμβουλο του Κράτους Αναστάσιο Σοφό, αλλά και τη σύζυγό του, που εμφανίζεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμό, να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο έμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάτ ο οποίος, ωστόσο, παραμένει καταζητούμενος για τις ελληνικές αρχές.

Ο πρώην υπουργός της Κύπρου είχε εκδοθεί στην Ελλάδα έπειτα από αίτημα των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορούν παράνομες αμοιβές 10 εκατ. δολαρίων που διακινήθηκαν για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των TOR - M1.

Οι αμοιβές είχαν ως τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο γιος του Μιχαηλίδη, Μιχάλης. Ο τελευταίος συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο καθώς το ποσό των 10 εκατ. φαίνεται ότι διακινήθηκε από υπεράκτια εταιρεία σε δικό του λογαριασμό στην Κύπρο, στον οποίο ήταν συνδικαιούχος ο πατέρας του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News