default-image

"Σαρώνουν" παιδότοπους, παιδικές χαρές και βρεφονηπιακούς

Ελλάδα
"Σαρώνουν" παιδότοπους, παιδικές χαρές και βρεφονηπιακούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κατεπείγον έγγραφο του προς του Γενικούς Γραμματείς και τους δήμους όλης της  χώρας ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης ζητά την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιάννης Μιχελάκης ζητά απ' όλους τους αρμόδιους φορείς να γίνει επανέλεγχος στα δικαιολογητικά, τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες δόθηκαν οι άδειες. Παράλληλα τους καλεί να κάνουν αυτοψία στους χώρους προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με την εγκύκλιο θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ειδικότερα ζητείται η καταγραφή του συνόλου των παιδότοπων που λειτουργούν εντός κάθε δήμου και να ελεγχθεί αν λειτουργούν με την απαιτούμενη άδεια, αν τηρείται ο φάκελος κατασκευαστή, ο φάκελος συντήρησης και το βιβλίο συμβάντων καθώς και αν έχουν αναρτηθεί στον χώρο του παιδότοπου ευδιάκριτες και ευανάγνωστες πινακίδες πληροφοριακού περιεχομένου.

Ο υπουργός Εσωτερικών ζητά να ελεγχθεί αν τηρούνται οι προϋποθέσεις και οι  τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων καθώς και η διαδικασία πιστοποίησης της καταλληλότητας τους.

Σε ότι αφορά την πιστοποίηση της καταλληλότητας λειτουργίας των παιδικών χαρών, αυτή γίνεται από τριμελή επιτροπή που συγκροτείται σε κάθε νομό, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες είναι δυνατόν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να συγκροτεί περισσότερες από μία επιτροπές.  

Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν την καταλληλότητα  και την ασφάλεια των κτιρίων και των χώρων που λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί - Βρεφονηπιακοί Σταθμοί των Δήμων , υπό οποιαδήποτε μορφή  (σε Ν.Π.Δ.Δ., ως επιχειρήσεις ή ως υπηρεσίες).  Ειδικότερα να ελεγχθεί οτιδήποτε μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των φιλοξενούμενων παιδιών και οτιδήποτε συμβάλει στην άνετη, ασφαλή και υγιή διαμονή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News