default-image

Στην απεργιακή συγκέντρωση Στ. Ορφανός- Μ. Συντυχάκης

Κρήτη
Στην απεργιακή συγκέντρωση Στ. Ορφανός- Μ. Συντυχάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των Δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο βρέθηκαν, ο Στέλιος Ορφανός , υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Μανώλης Συντυχάκης, υποψήφιος  Δήμαρχος Ηρακλείου και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των περιφερειακών Δήμων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέφεραν ότι η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Σήμερα, οι εργάτες και οι εργάτριες, ανεξάρτητα από το χώρο και τον κλάδο που εργάζονται, είναι αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση, που έχει εξαπολύσει εναντίον τους το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που υπηρετούν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης. Γι' αυτό και σήμερα χρειάζεται να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος. Οι δικές μας ανάγκες δεν συμβιβάζονται με τις ανάγκες των αφεντικών και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να μη δεχτούμε να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι, να απορρίψουμε τους εκβιασμούς και τα ψέματα της πλουτοκρατίας, της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος. Να απομονώσουμε την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή που είναι τσιράκια μεγαλοσυμφερόντων και μεγαλοεπιχειρηματιών.

Μπορούμε να κάνουμε αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση και πάλη της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα της νέας γενιάς εργαζομένων, να απαλλαγούμε από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, να προωθήσουμε την ενότητα της τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Αυτός είναι ο δρόμος για να μπορέσουμε σήμερα να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, στα νέα αντεργατικά μέτρα.

Γι' αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην εργατική τάξη, στους κλάδους και τους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γειτονιές, στην Ευρωβουλή, στους Δήμους, στις Περιφέρειες. Με την ψήφο στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρεια και Δήμο θα δυναμώσει ο αγώνας, θα σταλεί το μήνυμα ελπίδας και προοπτικής του λαού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News