default-image

"Διάβημα" στην Άγκυρα από τον Αβραμόπουλο

Ελλάδα
"Διάβημα" στην Άγκυρα από τον Αβραμόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον πρέσβη της Τουρκίας Κ. Ουράς συναντήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και του ζήτησε να μεταφέρει επισήμως στην Άγκυρα την ανησυχία της Αθήνας για την ποιοτικά και ποσοτικά αναβαθμισμένη τουρκική παρουσία στο Αιγαίο.

Όπως μεταδίδει το mignatiou.com, τα στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά: τριπλασιασμός των εναέριων παραβιάσεων, αύξηση των ναυτικών παραβιάσεων και των πτήσεων τουρκικών στρατιωτικών ελικοφόρων και ελικοπτέρων πάνω από ελληνικά νησιά… Και πώς απάντησαν οι Τούρκοι; Με 21 παραβιάσεις από 10 τουρκίκα αεροσκάφη.

Η είδηση για την πρόθεση του Ταγίπ Ερντογάν να πραγματοποιήσει προσευχή στην Αγία Σοφία, παρουσία προσκεκλημένων του ηγετών του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, είχε αποκαλυφθεί από το «Εθνος» στις 2 Μαρτίου, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς η προσευχή προγραμματίζεται για τις 30 Μαΐου, μία ημέρα μετά την επέτειο της Άλωσης της Πόλης.

Ενδεχόμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί απειλή όχι μόνο για τους Χριστιανούς αλλά και για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, και έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίσει η ελληνική προεδρία της ΕΕ, αναφέρει το mignatiou.com.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News