Ελλάδα

Τα μηνύματα της πρωτομαγιάς

Μετά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα στο δρόμο για την ανάκαμψη, σημειώνει η Νέα Δημοκρατία στο μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά.


«Πριν δύο χρόνια, η Εργατική Πρωτομαγιά έβρισκε τη χώρα μας στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης και την κοινωνία μπροστά στον κίνδυνο ολοκληρωτικής παράλυσης» επισημαίνεται στο μήνυμα και προστίθεται:

«Η οικονομία αρχίζει να στέκεται στα πόδια της και η ελπίδα να ξαναγεννιέται. Όλες οι προσπάθειές μας είναι τώρα στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όλη η έγνοια μας είναι στους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους. Η αντίστροφη μέτρηση έχει, ήδη, αρχίσει. Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

«Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί μια νέα αφετηρία για τους εργαζόμενους και τους άνεργους» τονίζει σε μήνυμα του για την εργατική Πρωτομαγιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.


Όπως σημειώνει, «βγαίνοντας η χώρα μας από την κρίση και τα μνημόνια, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, τούς δίνεται η δυνατότητα και το δικαίωμα, όχι μόνο να αγωνίζονται, αλλά να ελπίζουν και να προσδοκούν αλλαγή των συνθηκών».


«Γιατί» συνεχίζει ο κ. Βενιζέλος «η στροφή που κάνει η χώρα μας, πατώντας σε στέρεο έδαφος και η αξιοποίηση των νέων αναπτυξιακών προοπτικών της, είναι η ισχυρή βάση για τη διασφάλιση των υφισταμένων θέσεων εργασίας, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την αποκατάσταση της συλλογικής αυτονομίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για τη σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών και των θυσιών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια