default-image

"Η ενέργεια θα φέρει την ανάπτυξη στην Ελλάδα"

Ελλάδα
"Η ενέργεια θα φέρει την ανάπτυξη στην Ελλάδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμφαση στην ενέργεια και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει για την ανάπτυξη και την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα συνεδρίου για την ενέργεια που διοργάνωσε το Green Energy Forum.

«Κάποιοι υποστήριζαν ότι η Ελλάδα δε θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση. Εγώ λέω ότι μόνο από την ενέργεια η Ελλάδα μπορεί να πετύχει ανάπτυξη που θα ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, εκτίμησε ότι οι σοβαρότατες ενδείξεις που υπάρχουν για ανάπτυξη στον ενεργειακό τομέα σύντομα θα αποκαλυφθούν, θέτοντας ως προϋποθέσεις τις επενδύσεις, το σχεδιασμό, τη σταθερότητα, την εμπιστοσύνη και πίστη στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προώθηση των ερευνών για υδρογονάνθρακες. «Οι ενδείξεις είναι εξαιρετικά ευοίωνες. Θα υπογραμμίσω ότι όλο και περισσότεροι εταίροι μας εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο εθνικός ενεργειακός πλούτος μας θα παίξει ευρύτερο ρόλο για την ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης. Θα αφορά σε σημαντικό ποσοστό της ευρωπαϊκής κατανάλωσης», τόνισε και αναφέρθηκε σε γενικότερη αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου με τις πρόσφατες ανακαλύψεις κοιτασμάτων.

«Η νέα Ελλάδα που σήμερα χτίζουμε πατά σε βήματα σίγουρα και σταθερά θεμέλια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει πολύ σημαντικός κόμβος για παραγωγή, εξαγωγές και μεταφορά ενεργειακών πόρων».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, για πρώτη φορά υλοποιείται μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός. «Αλλάζουμε τη στρατηγική μας με στόχο ανταγωνιστικές τιμές και ασφάλεια προμήθειας παράλληλα σε μια περίοδο που η συνολική ευρωπαϊκή πολιτική στοχεύει στη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού και στην ανάπτυξη πηγών ενέργειας μέσα στην Ευρώπη, ώστε να μειωθεί η εξωτερική εξάρτηση», όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «δείχνουν την ανάγκη για ενεργειακή ασφάλεια, ενώ ο ρόλος της χώρας μας για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη αναδεικνύεται και από τον αγωγό TAP που θα διέρχεται από την Ελλάδα και θα τροφοδοτεί την Ευρώπη, αποτελώντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη επένδυση στην περιοχή της νοτιοανατολική Ευρώπης τα τελευταία χρόνια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News