Ελλάδα

Δράση-Δημιουργία Ξανά: Εξώδικα για κατάσχεση της χρηματοδότησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ

Εξώδικα σε τράπεζες και στην Τράπεζα της Ελλάδος έστειλαν σήμερα το πρωί η "Δράση" και η "Δημιουργία Ξανά", ζητώντας την κατάσχεση της εκλογικής χρηματοδότησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας των δανείων που έχουν λάβει και τα οποία δεν έχουν αποπληρώσει.

Όπως αναφέρεται, τα δύο κόμματα (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ) χρωστούν 270 εκατ. ευρώ.

"Δράση" και "Δημιουργία Ξανά", με τις υπογραφές των προέδρων τους, Θόδωρου Σκυλακάκη και Θάνου Τζήμερου, έστειλαν σήμερα το πρωί τα εξώδικα σε τράπεζες - τις οποίες αποκαλούν «συστημικές» - ζητώντας τους να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των φορολογουμένων, των ιδιωτών μετόχων και των καταθετών, προχωρώντας σε κατάσχεση της εκλογικής χρηματοδότησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έναντι «των τεράστιων και μη εξυπηρετούμενων, στη συντριπτική τους πλειονότητα, δανείων των δύο κομμάτων», όπως αναφέρουν.

Σύμφωνα με τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να δώσουν στον εαυτό τους τη μερίδα του λέοντος από μια τεράστια εκλογική χρηματοδότηση 7 εκατ. ευρώ, που ψήφισαν για φέτος, παρά το γεγονός ότι καλύπτονται προνομιακά από τα ΜΜΕ, κατά παράβαση των προβλεπομένων από το Σύνταγμα για επί ίσοις όροις πληροφόρηση.

Όμως ήδη τα δύο κόμματα χρωστούν περισσότερα από 270 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, από δάνεια, «η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι μη εξυπηρετούμενα από τον Ιανουάριο του 2013», όπως επισημαίνει ο επίτροπος Αλμούνια απαντώντας στον ευρωβουλευτή και πρόεδρο της "Δράσης" κ. Θ. Σκυλακάκη, που έφερε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η "Δράση" και η "Δημιουργία Ξανά" ζητούν «να ισχύσει για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ό,τι ισχύει για όλους τους δανειολήπτες και τους οφειλέτες του κράτους, επιχειρήσεις και απλούς πολίτες, που βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τα ακίνητά τους να κατάσχονται, ακόμα και για οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ».

Εξώδικο έστειλαν επίσης στην Τράπεζα της Ελλάδος ζητώντας να ελέγξει, ως εποπτεύουσα Αρχή, «εάν χορηγήθηκαν από τις συστημικές τράπεζες στα κόμματα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ νέα δάνεια εντός του έτους 2013, περίοδο κατά την οποία η αδυναμία εξυπηρέτησης παλαιότερων δανείων από τα κόμματα αυτά είναι απολύτως βεβαιωμένη από τα οικονομικά τους στοιχεία» και αν για το 2012 και το 2013 «τηρήθηκαν από τις δανείστριες τράπεζες οι τραπεζικοί κανόνες και τα πιστοδοτικά κριτήρια που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια