default-image

Ποια σχολεία και μαθήματα δεν αφορά η "Τράπεζα Θεμάτων"

Ελλάδα
Ποια σχολεία και μαθήματα δεν αφορά η "Τράπεζα Θεμάτων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τις εξετάσεις της Α' Λυκείου, κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, λίγες μέρες πριν από τις εξετάσεις, διευκρινίζεται από το υπουργείο Παιδείας ότι η «Τράπεζα Θεμάτων» δεν θα ισχύει για όλα τα μαθήματα.

Ειδικότερα τα μαθήματα όπου όλα τα θέματα θα τεθούν από τους οικείους διδάσκοντες είναι τα ακόλουθα:

1. Εφαρμογές Πληροφορικής

2. Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων

3. Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός

4. Καλλιτεχνική παιδεία

5. Όλα τα μουσικά μαθήματα των Μουσικών Σχολείων

6. Όλα τα μαθήματα των Καλλιτεχνικών Σχολείων

Επίσης η «Τράπεζα Θεμάτων» κατά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν θα εφαρμοστεί για τους μαθητές των Εκκλησιαστικών Λυκείων, των Λυκείων Ειδικής Αγωγής καθώς και για τους μαθητές που φοιτούν σε λύκεια Μειονοτικών Σχολείων και Ιεροδιδασκαλείων και σε ελληνικά λύκεια του εξωτερικού.

Η εφαρμογή της «Τράπεζας Θεμάτων» δύναται να επεκτείνεται και στα πιο πάνω σχολεία με σχετική απόφαση του υπουργού Παιδείας, έπειτα από εισήγηση του ΙΕΠ και γνώμη του συντονιστή Μειονοτικών Σχολείων και Ιεροδιδασκαλείων ή του αρμόδιου Συντονιστή σχολείων του εξωτερικού. Θέματα εφαρμογής της «Τράπεζας Θεμάτων στα ΓΕΛ καθώς και στα ΕΠΑΛ μπορούν να ρυθμίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας ύστερα από εισήγηση του ΙΕΠ.

Επίσης η «Τράπεζα Θεμάτων» δεν θα εφαρμοστεί στους μαθητές των Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων. 

Στο μεταξύ, στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας υπάρχει και ρύθμιση για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή του μαθητή αποτελεί η επίτευξη γενικού βαθμού ίσου ή ανώτερου του 10 σε όλα τα μαθήματα. Όταν ο μαθητής δεν πληροί την προϋπόθεση αυτή αλλά έχει μέχρι σε δυο μαθήματα κάτω του δέκα παραπέμπεται σε επανεξέταση τον Σεπτέμβριο, οπότε και προάγεται εφόσον σε όλα τα μαθήματα έχει βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον 10. Μαθητής που δεν πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις επαναλαμβάνει την τάξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News