default-image

Στην Βικελαία ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός

Κρήτη
Στην Βικελαία ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις δραστηριότητες της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στον χώρο του πολιτισμού, των εκδόσεων και την διαχείριση του τεράστιου αρχειακού υλικού ενημερώθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και τα μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης "Δύναμη Πολιτών".  

Ο κ. Λαμπρινός και οι συνεργάτες του περιηγήθηκαν στο δανειστικό και μη δανειστικό τμήμα της, που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο στον Άγιο Ματθαίο, και είχαν μια εκτενή συζήτηση με τον προϊστάμενο της Β.Δ.Β. Δημήτρη Σάββα για την λειτουργία του «πνευματικού θησαυρού» του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ο κ. Λαμπρινός έδειξε ενδιαφέρον για την έκδοση του περιοδικού «Παλίμψηστον», το οποίο είχε ιδρυθεί από τον αείμνηστο Έφορο της Β.Δ.Β Νίκο Γιανναδάκη και ζήτησε πληροφορίες για την ψηφιοποίηση των εφημερίδων και του πλουσιότατου γραπτού αρχείου που διαθέτει η Βικελαία, ενός αρχείου το οποίο  χρονολογείται από τον 12 αιώνα με την έναρξη της περιόδου της Ενετοκρατίας στην Κρήτη.

Η ασφάλεια του χώρου, η αξιοποίηση αιθουσών του Πολιτιστικού Συνεδριακού κέντρου για τις ανάγκες της Β. Δ.Β αλλά και η συρρίκνωση του προσωπικού της ήταν, επίσης, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των μελών της «Δύναμης Πολιτών» και του κ. Σάββα.

Κοινή υπήρξε τέλος η διαπίστωση ότι η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη αποτελεί μια από τις αξιολογότερες βιβλιοθήκες της χώρας μας και είναι χρέος όλων μας να συμβάλλουμε στην διαρκή ανανέωση και ανάπτυξή της.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News