default-image

Άρχισε ο "πόλεμος" των πτυχίων

Ελλάδα
Άρχισε ο "πόλεμος" των πτυχίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την έντονη αντίδραση πανεπιστημίων και επαγγελματικών ενώσεων της χώρας προκαλεί η είδηση ότι οι απόφοιτοι Νομικών Σχολών από ευρωπαϊκά ιδρύματα αλλά και από ελληνικά κολέγια που συνεργάζονται με αυτά, δεν θα χρειάζονται πλέον την έγκριση του ΔΟΑΤΑΠ για την εγγραφή τους στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

Όπως προανήγγειλε μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής προανήγγειλε πιο αυστηρές εξετάσεις για τους δικηγόρους μετά την απόσυρση του ΔΟΑΤΑΠ από τον έλεγχο που διενεργούσε μέχρι τώρα, ενώ αναμένεται σήμερα να θέσει το ζήτημα στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. 

Για καθαρά ρουσφετολογική τροποποίηση για τους δικηγόρους ενόψει εκλογών μίλησε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπιρτζής. 

Πηγές από το χώρο των μηχανικών αναγνωρίζουν ότι το καθεστώς που έχει δημιουργηθεί με τα «καλά δημόσια» και τα «κακά ιδιωτικά» ιδρύματα οφείλεται ως ένα βαθμό και στην έλλειψη αξιολόγησης σε όλους τους οργανισμούς που προσφέρουν εκπαίδευση και πτυχία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News