default-image

Καταθέτουν οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο λούνα παρκ

Ελλάδα
Καταθέτουν οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο λούνα παρκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απολογούνται σήμερα ο ιταλός ενοικιαστής εξοπλισμού του πάρκου και οι δύο υπάλληλοι, που βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και σωματικής βλάβης, για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Παράλληλα, χθες επίσης παραδόθηκε και συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ.

Ο συνήγορος του Ιταλού υποστήριξε ότι είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφάλειας και ότι ο φουσκωτός κύλινδρος, όπου βρίσκονταν τα παιδιά ήταν δεμένος, αλλά ο δυνατός αέρας τα έσπασε όλα. Στο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ένας 13χρονος, ενώ στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 9χρονη αδελφή του.

Στο μεταξύ, συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα των δυο πλευρών. «Τα παιδιά μπήκαν σε μια κυλινδρική μπάλα που βρισκόταν σε μια πλαστική πισίνα. Η σύζυγός μου και εγώ τα βλέπαμε… Και ξαφνικά φύσηξε ένας δυνατός αέρας, ανασήκωσε την πλαστική από την πισίνα», αναφέρει.

Όπως εξήγησε, αμέσως έτρεξε στο σημείο για να δει τα παιδιά και να σταματήσει «τη φονική μπάλα που κυλούσε στο έδαφος», εν μέσω κραυγών της συζύγου του που φώναζε για τα παιδιά τους.

«Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της και την έδωσα σε έναν κύριο. Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον γιο μου, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε, ένας κύριος του έκανε τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία» περιγράφει στην κατάθεσή του.

Σε ερώτηση των αστυνομικών για το αν θεωρεί κάποιον υπεύθυνο για την τραγωδία στο πάρκο, ο 45χρονος απάντησε: «Ναι, τον υπεύθυνο του Λούνα Παρκ καθόσον δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και συγκεκριμένα δεν ήταν δεμένο το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας στο έδαφος».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του  δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού, «η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση - εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία. 

Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News