Ελλάδα

Έκλεισε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Στη λίστα ο Ηλ. Νικολόπουλος

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, Ηλίας Νικολόπουλος, και τη συνδικαλίστρια, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη Nokia Solution Networks, Άλκηστη Τσουλάκου, είναι τα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τα δύο αυτά πρόσωπα ολοκληρώνεται η σύνθεση του ψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απόφαση ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία συζήτησε επίσης την ενίσχυση της πολιτικής και επικοινωνιακής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, τον καλύτερο συντονισμό και ζητήματα τακτικής ενόψει των ευρωεκλογών.

Κριτική ασκεί, εντωμεταξύ, μέσω ανακοίνωσής του ο κ. Νικολόπουλος σε όσους προσπάθησαν να δημιουργήσουν νωρίτερα θέμα αποχώρησής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Τα γνωστά κέντρα "αξιοποίησαν" μια εσωτερική επιστολή, που απευθυνόταν στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν πρόβλημα.  

Πάλι η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Όλες και όλους μας εκφράζει η ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτό το πλαίσιο όλοι οι υποψήφιοι ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να σταματήσει η καταστροφή στην Ελλάδα και να γίνουν βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη».

Νωρίτερα ο Ηλ. Νικολόπουλος με επιστολή του είχε κάνει λόγο για «αποπροσανατολιστική» θέση του κόμματος στο μειονοτικό.

Στην αρχική ανακοίνωσή του είχε αναφέρει:

«Με δεδομένη την αποπροσανατολιστική τροπή που δημιουργήθηκε με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του συναδέλφου Δ. Χριστόπουλου:

1) Επειδή θεωρώ και ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη σωστή θέση όσον αφορά τα "μειονοτικά θέματα" και συγκεκριμένα την αναγνώριση αποκλειστικά και μόνον της ύπαρξης Μουσουλμανικής Μειονότητας σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάννης, η οποία συνθήκη de facto έχει παραβιαστεί μόνον από την Τουρκία και εις βάρος της ελληνικής πλευράς και
2) Δεδομένου ότι κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, εκτός από την υποστήριξη των παραπάνω αυτονόητων είναι αφενός η συνεργασία των δοκιμαζόμενων χωρών του Νότου αλλά και όλων των άλλων Ευρωπαίων εργαζομένων για την κατάργηση της πολιτικής της λιτότητας και αφετέρου ειδικότερα για την Ελλάδα η σύγκλιση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το δημόσιο χρέος με ταυτόχρονη ακύρωση των Μνημονίων και καταγγελία των αντισυνταγματικών όρων που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις.
3) Επειδή ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ ανήκω στο χώρο της Πατριωτικής Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς:

Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, στην περίπτωση που δεν επικρατήσουν ενιαία ιδεολογικά κριτήρια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια