Ελλάδα

RASS: Οριακά μπροστά η Ν.Δ. - Public Issue: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Με οριακή διαφορά 0,2% στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας RASS που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "Παραπολιτικά".

Στη νέα αυτή δημοσκόπηση η Ν.Δ. συγκεντρώνει 21,4% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο όσον αφορά στο ποιος είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός, η διαφορά μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα είναι μεγαλύτερη.

Επίσης, όπως αποκαλύπτει η δημοσκόπηση, το 54,4% των πολιτών δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, αλλά να εξαντληθεί η παρούσα τετραετία, το 60,1% θεωρεί τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση και, τέλος, το 46,6% όσων ψηφίζουν "Ποτάμι" το κάνουν από διαμαρτυρία.

Δημοσκόπηση της Public Issue για βουλευτικές

Την ίδια ώρα πάντως, προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με μιάμιση ποσοστιαία μονάδα σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για την "Εφημερίδα των Συντακτών", η οποία πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά από την 1η έως την 8η Απριλίου.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ποσοστό 29% έναντι 27,5% της Ν.Δ. ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10%, το ΚΚΕ με 7%, το "Ποτάμι" με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι ΑΝΕΛ με 4%, η ΔΗΜΑΡ με 3,5% και λοιπά κόμματα 6%.

Στην παράσταση νίκη το προβάδισμα εξακολουθεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που προηγείται της Ν.Δ. με ποσοστό 48% έναντι 39%. Ωστόσο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η αναμέτρηση θα κριθεί με μικρή διαφορά.

Επίσης, το 36% θεωρεί ότι θα νικήσει η Ν.Δ. και το 35% ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, 13% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος με «μεγάλη διαφορά», ποσοστό που για τη Ν.Δ. βρίσκεται στο 3%.

Όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 44% έναντι 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 28%.

Στη δημοτικότητα των κομμάτων, την πρώτη θέση μοιράζονται με 36% η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ και ακολουθούν το ΚΚΕ (35%), οι ΑΝ.ΕΛ. (27%), το ΠΑΣΟΚ (21%) και η Χρυσή Αυγή (11%).

Στο θέμα της αναγκαιότητας διεξαγωγής πρόωρων εκλογών οι γνώμες είναι διχασμένες αφού το 50% υποστηρίζει ότι δε χρειάζονται, ενώ το 48% υποστηρίζει το αντίθετο.

Ακόμη, το 64% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι τα πράγματα στη χώρα «πηγαίνουν προς λάθος κατεύθυνση», ενώ αισιόδοξο εμφανίζεται το 27% των ψηφοφόρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια