Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο διαγωνισμός για αδειοδότηση υδατοδρομίου

Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία η διαγωνιστική διαδικασία παραχώρησης χώρου για την δημιουργία υδατοδρομίου Σκύρου εντός της ζώνης λιμένα Λιναριάς. Ανάδοχος επενδυτής αναδείχτηκε  η εταιρεία «Υδατοδρόμιο Σκύρου ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου.

Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής  δραστηριότητας της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. προχωράει με γοργούς ρυθμούς και σταθερά βήματα. Η εταιρεία  σκοπεύει να ξεκινήσει πτήσεις με υδροπλάνα μέσα στο 2014 και στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργήσει δίκτυο με υδατοδρόμια σε όλη την χώρα, με το υδατοδρόμιο Σκύρου να ανοίγει τον χορό των ιδιωτικών επενδύσεων σε  υδατοδρόμια  δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος   της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους ο οποίος συνοδευόταν με τον Γενικό Διευθυντή και Αντιπρόεδρο της εταιρείας κ. Μιχάλη Ασσαριώτη.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο Σκύρου κ. Αντωνόπουλος δήλωσε "Σήμερα,  με  την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας σηματοδοτείται μια νέα εποχή για το νησί, αναπτύσσουμε  μια νέα δραστηριότητα, ένα νέο μέσο συγκοινωνίας, το οποίο θα συμβάλει  στην ανάπτυξη της Σκύρου. Μας δίνεται η   δυνατότητα σύνδεσης με νέους προορισμούς σε όλο το Αιγαίο και την Ηπειρωτική Ελλάδα με στόχο την διαμόρφωση ενός  αναπτυξιακού, τουριστικού και κοινωνικού περιβάλλοντος  που θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων επιλογών για τους  Σκυριανούς αλλά και τους επισκέπτες της Σκύρου.  Ως  πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, νιώθω ευτυχής που πρωτοστατήσαμε στο τομέα των υδατοδρομίων, δείχνοντας  έτσι την κατεύθυνση που θα περιορίσει την νησιωτική απομόνωση στην Χώρα μας." 

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes SA, το υδατοδρόμιο Σκύρου λόγο της κεντρικής του θέσης θα έχει διασύνδεση με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με Βόρεια Ελλάδα, με Σποράδες, με Κυκλάδες, με Εύβοια, με Βόλο, και με το Μητροπολιτικό της Αθήνας.

    Η Hellenic Seaplanes επισήμανε o πρόεδρος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους είναι έτοιμη να ξεκινήσει  την διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων  και σε άλλα νησιά έτσι ώστε να αναπτύξει ένα βιώσιμο δίκτυο με προορισμούς και  τουριστικές διαδρομές. Επίσης, υποστήριξε ότι τα υδροπλάνα θα παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στον τομέα της υγείας με τις αεροδιακομιδές των ασθενών αλλά και στον τουρισμό υγείας.  Καταλήγοντας ο κ. Χαραλάμπους είπε «η νησιώτικη Ελλάδα δεν έχει παρά να υποστηρίξει και να δρομολογήσει τα υδροπλάνα άμεσα για ένα καλύτερο αύριο».

«Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τις διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες που πολύ πιθανόν να μας στοιχήσει την χρονιά αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Με την εισαγωγή της Ελλάδας στις αγορές δίνουμε και εμείς το δικό μήνυμα ανάπτυξης και αισιοδοξίας για μια καλύτερη Ελλάδα» είπε σε δήλωση του ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρίας Μιχάλης Ασσαριώτης.

   Τις προσεχείς ημέρες, η εταιρεία  Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. θα προχωρήσει με νέα σειρά επισκέψεων σε νησιά και λιμάνια για να ενισχύσει την προσπάθεια ανάπτυξης δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια