default-image

Γεωργιάδης: "Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με πείνα"

Ελλάδα
Γεωργιάδης: "Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με πείνα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με πείνα», δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. «Κανείς επενδυτής δε θα φέρει τα λεφτά του στην Ελλάδα εάν θεωρήσει ότι θα έρθουν οι μουρλοί στην εξουσία» (…), «όταν βλέπει ότι θα μπλέξει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου», είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο "Βήμα FM", προσθέτοντας: «Το καταλαβαίνει κάθε λογικός άνθρωπος αυτό. Δεν το συζητάμε. Αν ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, θα πεινάσεις κι εσύ και τα παιδιά σου. Τέρμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για ένα είδος «ψυχολογικού προβλήματος» στην παραμονή του Γιώργου Σταθάκη στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού - λόγω της σοβαρότητάς του - δε βρίσκει, όπως είπε, άλλο λόγο για να παραμένει στην Κουμουνδούρου. «Είναι μεγάλη έκπληξη για μένα ότι μένει στο ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς κάποια παιδικά τραύματα τον οδηγούν εκεί, διότι δεν εξηγείται διαφορετικά… Είναι και σοβαρός και γνώστης, οπότε κάτι άλλο, ψυχολογικό, συμβαίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας στις αγορές και στα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος και τα επιτόκια, τόνισε ότι «πρώτα θα δείξεις εσύ ότι δεν παράγεις νέο χρέος και έχεις κάνει το καθήκον σου, και μετά θα έρθουν να σου κάνουν τη διευθέτηση. Δε γίνεται ανάποδα και ο κ. Σταθάκης το καταλαβαίνει αυτό, διότι δεν είναι Λαφαζάνης…».

Το στοίχημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι την επιτυχία αυτή (την έξοδο στις αγορές), για την οποία μεγάλο μερίδιο, όπως είπε, έχει ο Γιάννης Στουρνάρας, να τη μετατρέψουμε σε ευημερία για τον ελληνικό λαό. «Αυτή είναι η βασική προτεραιότητα του επόμενου εξαμήνου», τόνισε.

Για τον ΕΟΠΥΥ

Σε ό,τι αφορά τον ΕΟΠΥΥ και την εξυπηρέτηση των ασθενών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «η γραμμή (επικοινωνίας) είναι παρενθετικό μέτρο. Υπάρχει το Διαδίκτυο. Παίρνουν πάρα πολλά τηλέφωνα και φορτώνει. Έχουμε βάλει 20 γραμμές και το κέντρο φορτώνει, ενώ είχαμε ξεκινήσει με πέντε. Και το έχουμε βάλει και στο Internet, αλλά είναι μια υπηρεσία που μέχρι τώρα δεν την είχε καθόλου ο ΕΟΠΥΥ. Η ιδέα ότι μπορείς να καταλάβεις ποιος γιατρός έχει δωρεάν ραντεβού για να πας δεν υπήρχε. Σας θυμίζω ότι μας έλεγαν επίσης ότι το ΠΕΔΥ δε θα ξεκινήσει μέχρι τέλος Μαρτίου. Χθες, λοιπόν, στο ΠΕΔΥ της λ. Αλεξάνδρας ξεπεράσαμε τον αριθμό επισκέψεων από ασθενείς που είχαμε πριν την απεργία στον ΕΟΠΥΥ».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «το 10άρικο δεν είναι στο ΠΕΔΥ. Δεν είναι τώρα, ήταν πάντα. Το κόψαμε. Το δίνουν οι ασφαλισμένοι, διότι μέχρι να καταλάβουν πώς έχει γίνει το σύστημα θα περάσει χρόνος. Τα έπαιρναν πάντα οι γιατροί. Μπορούν να δουν μέσω Διαδικτύου ή τηλεφώνου ή στο περιφερειακό κέντρο της γειτονιάς τους ποιος γιατρός εκεί έχει ακόμη δωρεάν ραντεβού. Εάν, όμως, θέλει απλώς μια εξέταση ή μια συνταγογράφηση, πρέπει να πάει στο ΠΕΔΥ. Πάλι δεν πληρώνει τίποτα. Έχει τη δυνατότητα να πάει τζάμπα στο περιφερειακό κέντρο του ΠΕΔΥ ή στο συμβεβλημένο γιατρό, εφόσον αυτός έχει ραντεβού».

Για τις ευρωεκλογές

Τέλος για τις ευρωεκλογές ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Εάν η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα - που το πιστεύω ότι θα είμαστε - το πρόβλημα το πολιτικό θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την άλλη μέρα και όχι η Ν.Δ. ή η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα έχει ανανεώσει την εμπιστοσύνη της και θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοβαρός. Όταν βγαίνει ο κ. Τσίπρας και λέει γιατί δανειστήκαμε από τις αγορές, όταν βγαίνει ο κ. Παπαδημούλης και κλαίει επειδή δεν πήραμε το επιτόκιο από την τρόικα, όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου βγαίνει και απειλεί τους επενδυτές ότι θα τους πάει στη φυλακή, ε, πάει. Το έχασε. Είναι μουρλοί οι άνθρωποι! Κανένας δε φέρνει τα λεφτά του με αυτούς στην Ελλάδα. Πάει, φεύγουν αυτοί από την εικόνα. Δε θα φέρει άνθρωπος τα λεφτά του στην Ελλάδα, όταν βλέπει ότι θα μπλέξει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το καταλαβαίνει κάθε λογικός άνθρωπος αυτό. Δεν το συζητάμε. Αν ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, θα πεινάσεις κι εσύ και τα παιδιά σου. Τέρμα!

Όταν μιλάμε για λεφτά, όλα είναι απλά. Το ξαναλέω: θέλεις να φέρεις στην Ελλάδα 1 δισ. και να αγοράσεις ένα αεροδρόμιο ή να φτιάξεις ένα ξενοδοχείο. Όταν σου δείχνει ο δικηγόρος τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα φέρνεις; Αντικειμενικά: δεν τα φέρνεις. Το δικό μου το παιδί τότε δε θα βρει δουλειά. Απλά είναι τα πράγματα και δεν είναι κινδυνολογία αυτό, είναι στυγνός ρεαλισμός. Τι μένει πλέον ως τελευταίο βήμα εξόδου από την κρίση; Αυτό που λέει η Moody's. Η επιβεβαίωση της πολιτικής σταθερότητας. Τι λένε, δηλαδή, με απλά λόγια; Παιδιά, έτσι και ψηφίσουν οι Έλληνες Σαμαρά τελειώνουμε. Η ελληνική οικονομία απογειώνεται. Αυτό είναι, μην το ψάχνουμε άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

«Πολιτική σταθερότητα υπάρχει μόνο με Ν.Δ.», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News