default-image

Β. Κεγκέρογλου: "Η Χ.Α. έκανε μπίζνες με τους Γιατρούς του Κόσμου"

Κρήτη
Β. Κεγκέρογλου: "Η Χ.Α. έκανε μπίζνες με τους Γιατρούς του Κόσμου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αποτύπωση του φαρισαϊσμού» ήταν ο χαρακτηρισμός που έδωσε στη Χρυσή Αυγή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου στη Βουλή, καταγγέλλοντάς την ότι, ενώ επιτίθεται στους "Γιατρούς του Κόσμου" στο Πέραμα, την ίδια ώρα βουλευτής-επιχειρηματίας του κόμματος κάνει «μπίζνες» με την οργάνωση.

Παράλληλα ο ίδιος κατέθεσε δύο τιμολόγια του βουλευτή-επιχειρηματία της Χ.Α. προς την Οργάνωση "Γιατροί του Κόσμου", τα οποία, όπως είπε, έχει ήδη στείλει και στο ΣΔΟΕ και στον εισαγγελέα.

Αφορμή ήταν επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους άνεργους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

«Η Χρυσή Αυγή εμπαίζει ακόμα και αυτούς που την πιστεύουν και οδηγούνται να στηρίζουν αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα. Την ώρα της χθεσινής επίθεσής της στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα που έγινε με εντολή και καθοδήγησή της, βουλευτής-επιχειρηματίας είναι προμηθευτής της οργάνωσης των "Γιατρών Κόσμου".

Αυτό δείχνει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι μόνο εγκληματική οργάνωση, αλλά είναι και μπίζνες. Καταθέτω δύο τιμολόγια του επιχειρηματία προς τους "Γιατρούς του Κόσμου". Τα τιμολόγια ήδη στάλθηκαν στο ΣΔΟΕ και διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία. Είναι η αποτύπωση του φαρισαϊσμού του μορφώματος αυτού», ήταν η δήλωση του κ. Κεγκέρογλου.

Όπως εξάλλου αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο, από τον έλεγχο που διενήργησε ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών για λογαριασμό της αρμόδιας υπηρεσίας, «προέκυψε ότι τα είδη που αναφέρονται σε τιμολόγιο ύψους 24.969 ευρώ δε συνάδουν με τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου προμηθευτή όπως αυτή απεικονίζεται στη σφραγίδα τιμολογίου με τα στοιχεία του».

Τι απαντούν οι "Γιατροί του Κόσμου"

«Δεν ξέραμε το Μάιο του 2012 τον Ηλία Παναγιώταρο. Οι "Γιατροί του Κόσμου" δε συνεργάζονται με τη Χρυσή Αυγή. Οι "Γιατροί του Κόσμου" έχουν πρόγραμμα εναντίον της ρατσιστικής βίας. Περιθάλπουμε τα άτομα που χτυπά η Χρυσή Αυγή. Ξέρετε πάρα πολύ καλά τις επιθέσεις που έχουν γίνει στο πολυϊατρείο Περάματος. Αν είχαμε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, δε θα μας έκαναν ούτε επιθέσεις ούτε διαδηλώσεις εναντίον μας, ούτε τίποτα», απαντά η διευθύντρια των "Γιατρών του Κόσμου" κ. Ευγενία Θάνου για τις καταγγελίες Κεγκέρογλου, σύμφωνα με το newsbeast.gr

Η προμήθεια αυτή έγινε εν αγνοία μας επειδή είχε τις χαμηλότερες τιμές κι επειδή δεν προσέξαμε την επωνυμία. Δεν ξέραμε τον Ηλία Παναγιώταρο. Το Μάιο του 2012 δεν ξέραμε ποιος είναι, δεν ξέραμε τη δράση του», λέει η κ. Θάνου.

Η τρίτη επίθεση της Χ.Α. στο πολυϊατρείο των "Γιατρών του Κόσμου" στο Πέραμα

Το πολυϊατρείο των "Γιατρών του Κόσμου" στο Πέραμα αποτέλεσε για τρίτη φορά στόχο της ναζιστικής οργάνωσης.

Σε μια προσπάθεια να εκφοβίσουν γιατρούς, ασθενείς και κατοίκους της περιοχής, οι χρυσαυγίτες φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών. Την ίδια ώρα, στο πολυϊατρείο βρίσκονταν δεκάδες ασθενείς, μεταξύ των οποίων παιδιά μεταναστών, εργαζόμενων και ανέργων στην πολύπαθη περιοχή.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε λίγα 24ωρα μετά την απειλή του πυρηνάρχη Περάματος ότι η ΧΑ «θα τελειώσει τα μέλη του ΠΑΜΕ» στην περιοχή.

Οι χρυσαυγίτες, με τη γνωστή αμφίεση και σηματοδοτώντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, φώναζαν: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και «Έξω οι ξένοι».

Οι "Γιατροί του Κόσμου" κατήγγειλαν ότι τα παιδιά φοβήθηκαν, ενώ εθελοντές και κοινωνικοί λειτουργοί έκλεισαν αμέσως τις πόρτες και τα παράθυρα, ταμπουρώθηκαν στο ιατρείο και κάλεσαν την Αστυνομία. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν.

Να σημειωθεί ότι ήταν η τρίτη φορά που χρυσαυγίτες προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους "Γιατρούς του Κόσμου" στο Πέραμα. Είχαν προηγηθεί ανάλογες ενέργειες το Φεβρουάριο του 2013 και το Σεπτέμβριο του 2013, λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News