default-image

Βλέπουν Μαζιώτη πίσω από την έκρηξη

Ελλάδα
Βλέπουν Μαζιώτη πίσω από την έκρηξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς την κατεύθυνση των καταζητούμενων-καταδικασμένων για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα-Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα, δείχνει η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην έκρηξη χθες με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην «καρδιά» της Αθήνας.

Ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», αγαπούν τις επετείους και τους συμβολισμούς. Πριν από ένα μήνα, στις 10 Μαρτίου, είχαν εμφανιστεί με επιστολή τους στο indymedia για να διαψεύσουν ότι έχουν σχέση με την οργάνωση ΟΛΑ. 

Παράλληλα, η επιλογή του στόχου όπου στεγάζονται και γραφεία της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ ήρθε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι ετοίμαζαν χτύπημα σε οικονομικό στόχο. Η αστυνομία εντάσσει και τη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Καλαβρύτων που έγινε στις 12 Μαρτίου και κατά τη διάρκειά της τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. 

Οι τρομοκράτες στο χθεσινό βομβιστικό χτύπημα ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο που είχε διαπιστωθεί σε δύο επιθέσεις του παρελθόντος με την υπογραφή του Επαναστατικού Αγώνα. Πρόκειται για την απόπειρα βομβιστικού χτυπήματος στα γραφεία της Citibank στην Κάτω Κηφισιά τον Φεβρουάριο του 2009 και την επίθεση στο Χρηματιστήριο, στη Λ. Αθηνών, το Σεπτέμβριο του 2009. Τόσο χθες όσο και στις άλλες δύο περιπτώσεις, χρησιμοποιήθηκε η εκρηκτική ύλη ANFO. 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι Μαζιώτης και Ρούπα μετέχουν σε ένα διαμορφωμένο νέο τρομοκρατικό μόρφωμα. Πάντως, εκείνοι λένε σε παλαιότερη επιστολή τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους καταλογίζουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News