default-image

Στην Αθήνα η Μέρκελ

Ελλάδα
Στην Αθήνα η Μέρκελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μέρα μετά την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μετά από 4 χρόνια, έρχεται στην Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε μια επίσκεψη-ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η κ. Μέρκελ αναμένεται στην Αθήνα στις 2:30 το μεσημέρι και θα μεταβεί απευθείας στο ξενοδοχείο Hilton, όπου μαζί με τον πρωθυπουργό θα λάβουν μέρος στις 3:15 μ.μ. σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες και στις 4:20 μ.μ. σε φόρουμ με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 5:30 το απόγευμα η κ. Merkel θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα δε με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στις δηλώσεις της η κ. Μέρκελ θα εξάρει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού και θα τονίσει την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.

Η καγκελάριος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινώσει το Ελληνογερμανικό Επενδυτικό Ταμείο και το συγκεκριμένο ποσό με το οποίο αυτό θα προικοδοτηθεί. Ένας από τους στόχους της επίσκεψης - γι' αυτό, άλλωστε και οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων - είναι να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις συνθήκες κρίσης, όπως και για τα προβλήματα χρηματοδότησης και να προωθήσει κοινές ελληνογερμανικές συμπράξεις.

Αναμένεται, επίσης, μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά να αναφερθεί στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να υπογραμμίσει ότι, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε τους στόχους που είχαν τεθεί, η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι εταίροι θα ανταποκριθούν στη δική τους υποχρέωση να συμβάλουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Στο μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά σε όλο τον άξονα: Βουλή, Μαξίμου, "Χίλτον".

Με εντολή της Αστυνομίας από τη 1:30 το μεσημέρι θα κλείσουν οι σταθμοί "Ευαγγελισμός" και Μέγαρο Μουσικής και από τις 6 το απόγευμα Σύνταγμα και Ακρόπολη.

Πάντως, κόμματα και φορείς αναμένεται να υποδεχτούν με κινητοποιήσεις τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Από τις 5 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια στην πλατεία Κλαυθμώνος από την ΑΔΕΔΥ και σωματεία που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά.

«Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα δεν έχει έναν τυπικά θεσμικό χαρακτήρα. Έρχεται να υποστηρίξει τον αντιπρόσωπό της κ. Σαμαρά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Βρυξέλλες.

Ανέφερε ότι η επίσκεψη αυτή θα της φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς - όπως είπε - νοικοκύρης στη χώρα μας είναι ο ελληνικός λαός και κάλεσε την κύρια Μερκελ να προετοιμάζεται γιατί στο μέλλον θα έχει «μια κυβέρνηση που θα διαπραγματεύεται πραγματικά», εννοώντας το ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται από 11:30 μέχρι και την 21:30 οι υπαίθριες συγκεντρώσεις ή πορείες στην περιοχή από την πλατεία Συντάγματος και την ευρύτερη περιοχή της παλιάς Βουλής και του "Χίλτον".

Στην οδό Σταδίου και Πανεπιστημίου το όριο είναι η οδός Αμερικής, άρα η πλατεία Κλαυθμώνος είναι εκτός των μέτρων απαγόρευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News