Ελλάδα

"Έχουμε άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με τον Γ. Παπανδρέου"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέψευσε επίσης τις φήμες που ήθελαν την συγκυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών το Μάιο, σημειώνοντας πως «δεν τίθεται» τέτοιο ζήτημα και προσθέτοντας πως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «επιβεβαίωσε τη σταθερότητα της κυβέρνησης». Μήνυμα γεμάτο νοήματα προς τον Γιώργο Παπανδρέου, πως έχει «άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ», έστειλε το βράδυ της Δευτέρας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το kathimierini.gr, ο κ. Βενιζέλος διέψευσε τις φήμες που ήθελαν την συγκυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών το Μάιο, σημειώνοντας πως «δεν τίθεται» τέτοιο ζήτημα και προσθέτοντας πως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «επιβεβαίωσε τη σταθερότητα της κυβέρνησης». «Η πολιτική σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη», προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας μάλιστα πως η πλειοψηφία των πολιτών, ακόμα και επικριτές της κυβέρνησης, δεν επιθυμούν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι πλέον βασικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι να δείξει στην οικονομία και την κοινωνία πως «πράγματι αλλάξαμε σελίδα και πράγματι έχουμε μπει στην τελική ευθεία», κινούμενοι προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο. Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέκρινε εμμέσως πλην σαφώς το ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που ακολουθεί, επαναλαμβάνοντας ότι ορισμένου ακολουθούν «την πολιτική της δημαγωγίας και συμπάθειας», τη στιγμή που άλλοι είναι πιστοί στην πολιτική της «δύσκολης και επώδυνης πράξης».

Σχόλια