default-image

Απαγόρευση συγκεντρώσεων Τρίτη και Τετάρτη λόγω Eurogroup

Ελλάδα
Απαγόρευση συγκεντρώσεων Τρίτη και Τετάρτη λόγω Eurogroup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη, από τις 6 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, και την Τετάρτη από τις 6 το πρωί ως τις 3 το απόγευμα ανακοίνωσε η Αστυνομία, λόγω της έκτακτης συνόδου του Eurogroup και του Ecofin που φιλοξενείται στο Ζάππειο.

Για να αιτιολογηθεί αυτή η απόφαση γίνεται επίκληση στην παρουσία σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων και ανώτερων αξιωματούχων της Ε.Ε.

Καθώς αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικός αριθμός πολιτών στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της συνόδου, αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η πραγματοποίησή τους (δυνάμει του άρθρου 11, παρ. 2 του Συντάγματος).

Στο σκεπτικό αναφέρεται ότι υπάρχει η πιθανότητα να παρεισφρήσουν άτομα τα οποία, βάσει πληροφοριών των διωκτικών Αρχών, είναι αποφασισμένα να επιχειρήσουν βίαιες ενέργειες.

Μέχρι στιγμής συγκεντρώσεις έχουν εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΟΛΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι φορείς και κόμματα στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια ώρα στα Προπύλαια προσκαλούν ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ, το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ κ.ά., ενώ στις 19:00 στην πλατεία Ομονοίας οργανώνεται συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, τις ΜΑΣ, την ΟΓΕ κ.ά. οι οποίοι έχουν προσυγκεντρώσεις στα Χαυτεία, στην Κάνιγγος, στη πλ. Βάθη και στην πλατεία Κοτζιά (Εθνικής Αντιστάσεως).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News