Ελλάδα

"Ανεύθυνη και ακατανόητη η στάση του Παπανδρέου" λένε στο ΠΑΣΟΚ

Σε τροχιά ρήξης με τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου βρίσκεται πλέον η Χαριλάου Τρικούπη, με το γραμματέα επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρη Καρύδη να χαρακτηρίζει «ανεύθυνη και ακατανόητη» τη διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού στην ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή την Κυριακή.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα fm", ο Δημήτρης Καρύδης επισήμανε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε εκφράσει τη διαφωνία του για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών «ούτε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ούτε κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος», αναφέρουν "Τα Νέα" οn line.

Ερωτηθείς σχετικά εάν χωρίζουν οι δρόμοι Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Καρύδης είπε με νόημα «να ρωτήσετε τον ίδιο», προσθέτοντας πάντως ότι «εμείς είμαστε της άποψης ότι πρέπει να προχωρήσει ενιαία αυτός ο χώρος, με την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση και αγωνιζόμαστε για να γίνει πράξη αυτό καθημερινά, όπως το ψηφοδέλτιο της "Ελιάς" που ανακοινώθηκε. Είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο που δίνουμε τη μάχη των μαχών για τη δημοκρατική παράταξη».

Αναφορικά με το μέλλον της σχέσης Βενιζέλου-Παπανδρέου, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δε γνωρίζει εάν πρόκειται να επιδιωχθεί κάποια επικοινωνία. Τόνισε δε ότι «προφανώς θα γίνουν οι απαραίτητες αποτιμήσεις και αυτό που πιστεύω είναι ότι πάντα στο ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως πολιτικών διαφορών και διαφωνιών, να πρυτανεύει πάνω απ' όλα η ενότητα».

Ο Δημ. Καρύδης διέψευσε ότι υπήρξαν προτάσεις διαγραφής του Γιώργου Παπανδρέου, αντιθέτως, είπε «υπήρξε μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης και εξεδόθη αυτή η ανακοίνωση-δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ήταν μια πολιτική τοποθέτηση. Άλλο είναι αυτό. Υπήρξε μια συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου, αλλά δεν ήμουν μπροστά και δεν ξέρω τι ειπώθηκε, όπως και με τον κ. Κακλαμάνη».

Η οργισμένη αντίδραση του Βαγγέλη Βενιζέλου μετά την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες μαρτυρά την έντονη πλέον δυσφορία της Χαριλάου Τρικούπη για τον πρώην πρωθυπουργό. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, που μεταδίδει ο διαδικτυακός τόπος των "Νέων", ο Βαγγέλης Βενιζέλος πήγε ο ίδιος στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή μετά την ψηφοφορία και τον κατηγόρησε ότι παίζει προσωπικά πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της παράταξης.

«Είναι ντροπή η στάση σου!» φέρεται να τού είπε. «Ξέρεις πολύ καλά ότι εμείς ήμασταν αυτοί που πιέσαμε να πάει η ρύθμιση σε μια κατεύθυνση που να εξυγιαίνει τις τράπεζες και να είναι ανταγωνιστικές οι μετοχές».

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί πλέον στις σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών είναι βεβαίως και η ανακοίνωση που εξέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Βαγγέλης Βενιζέλος καταγγέλλοντας τον προκάτοχό του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ για «υποκρισία και πολιτικά παιχνίδια», καθώς και η απάντηση του Γ. Παπανδρέου.

Το τηλεφώνημα που προβληματίζει τη Χαρ. Τρικούπη

Παράλληλα, στο επίκεντρο της προσοχής των επιτελών του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει μπει και η φημολογία ότι υπήρξε τηλεφώνημα του κ. Παπανδρέου προς τον Απ. Κακλαμάνη λίγα λεπτά πριν την ψηφοφορίας - μια φημολογία, ωστόσο, που δεν επιβεβαιώνεται. Επιπλέον σε ό,τι αφορά τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, οι ίδιες πηγές διατύπωναν το ερώτημα: «σε τι διαφέρει η στάση του κ. Κακλαμάνη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο ο ίδιος με συνεχείς παρεμβάσεις και δηλώσεις του χαρακτηρίζει δύναμη ανευθυνότητας, πολιτικού εξτρεμισμού και λαϊκισμού;».

Σχόλια