default-image

Δύο μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές - Ντέρμπι στις ευρωεκλογές

Ελλάδα
Δύο μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές - Ντέρμπι στις ευρωεκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύμα της «χαλαρής ψήφου» πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, στη μηνιαία δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr.

H αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται κατά 2 μονάδες σε περίπτωση εθνικών εκλογών αλλά και με τόσο μεγάλη διαφορά στην παράσταση νίκης, ώστε οι ψηφοφόροι του να θεωρούν την επιτυχία σίγουρη ή και να στρέφονται προς μικρότερα κόμματα στις ευρωεκλογές. Το «Ποτάμι» καταλαμβάνει την 3η θέση με 9% στις ευρωεκλογές (7% στις εθνικές), ενώ το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» δείχνει καθηλωμένο. Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών διαφωνεί με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για την συμφωνία με την τρόικα και την πορεία της οικονομίας.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές το 15,2% δηλώνει πως θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και το 15,1% ΝΔ. Ακολουθούν το Ποτάμι με 9%, η Χρυσή Αυγή με 7,3%, το ΚΚΕ με 5,2%, η ΕΛΙΑ με 3,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, η ΔΗΜΑΡ με 1,5%, το ΛΑΟΣ με 1,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1%. Το 14,4% δηλώνει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει, ενώ το 11,2% δηλώνει πως δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News