Ελλάδα

ΟΛΤΕΕ: Ζητά εξηγήσεις για τις δηλώσεις του βουλευτή Γ. Κωνσταντόπουλου

Διαμαρτύρεται για τις δηλώσεις του βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ. Γ. Κωνσταντόπουλου σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ) και ζητά εξηγήσεις με επιστολή της.

Στην επιστολή της, την οποία κοινοποιεί στον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο έγιναν οι επίμαχες δηλώσεις, στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς της Τ.Ε.Ε., στις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., αναφέρει τα εξής:

«Θέμα: "Διαμαρτυρία και εξηγήσεις για δηλώσεις σας σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων"

Κύριε βουλευτά, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 ήσασταν παρών στο τηλεοπτικό στούντιο του "Σκάι", στο δελτίο ειδήσεων-magazino, με παρουσιαστή τον κ. Γ. Αυτιά. Στο σημείο που παρουσιάστηκαν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών έξω από το Σ.τ.Ε. κατά την εκδίκαση των προσφυγών κατά της διαθεσιμότητας, πραγματοποιήσατε δηλώσεις και σχόλια.

Α. Βιομηχανία παραγωγής ανέργων τα σχολεία της Τ.Ε.Ε.

Μεταξύ των άλλων ισχυριστήκατε: "…δεν είδα αντίστοιχες διαδηλώσεις να υπάρχουν όταν είχαμε απολύσεις καθηγητών από τον ιδιωτικό τομέα…", "…και άλλες ειδικότητες, τεχνικές ειδικότητες, από τα τεχνικά λύκεια, δεν είχαν αντικείμενο, γιατί δεν μπορούμε να έχουμε νοσοκόμες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πολλών ταχυτήτων στα νοσοκομεία, τέτοιου είδους καθηγητές δεν τους χρειαζόμαστε στα τεχνικά λύκεια, …άνεργες ήταν όλες, 'βγαίναν από τα λύκεια και ήταν χρόνια άνεργες, βιομηχανία παραγωγής ανέργων ήτανε…".

Οι δηλώσεις σας αυτές είναι καταφανώς διχαστικές, πολιτικά αθέμιτες και παραπλανητικές, με προφανή στόχο να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να δικαιολογήσετε πράξεις και πολιτικές που στρέφονται κατά κλάδων εργαζομένων (εν προκειμένω εκπαιδευτικών) τους οποίους φύσει (ως επιστήμονας) και θέσει (ως βουλευτής) οφείλατε να προστατεύετε.

Γνωρίζετε επίσης ότι οι ισχυρισμοί σας είναι παντελώς αναληθείς. Η ειδικότητα των βοηθών νοσηλευτών, στην οποία αναφερθήκατε, ήταν ιδιαίτερα ελκυστική κυρίως στις μαθήτριες, επειδή ακριβώς παρουσίαζε το μεγαλύτερο ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης.

Τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Γ' τρίμηνο 2013) είναι συντριπτικά (οι αριθμοί σε χιλιάδες):

Σύνολο ενεργού πληθυσμού (εργατικό δυναμικό): 4.981,3

Σύνολο ανέργων: 1.345,4 - ποσοστό: 27,01%

(βλ. πίνακα 3, επεξεργασμένο από ΟΛΤΕΕ)

Άνεργοι 15-19 ετών: 30,7 (επί συνόλου 43,5) - ποσοστό: 70,48%

Άνεργοι 20-24 ετών: 141,8 (επί συνόλου 258,1) - ποσοστό: 54,94%

(βλ. πίνακα 2, επεξεργασμένο από ΟΛΤΕΕ)

Απόφοιτοι ανώτερων Τεχνικών-Επαγγελματικών Σχολών

Όλες οι ηλικίες: 281,8 (επί συνόλου 1.345,4) - ποσοστό: 20,95% (Μ.Ο. 27,01%)

Άνεργοι 15-19 ετών: 0,9 (επί συνόλου 30,7) - ποσοστό: 3,09% (Μ.Ο. 70,78%)

Άνεργοι 20-24 ετών: 30,9 (επί συνόλου 141,8) - ποσοστό: 21,81% (Μ.Ο. 54,94%)

(βλ. πίνακα 23, επεξεργασμένο από ΟΛΤΕΕ)

Και σε απλά Ελληνικά, στο ποσοστό ανεργίας 70% των νέων 15-19 ετών, οι απόφοιτοι της Τ.Ε.Ε. συμμετέχουμε με… "ανεργία" 3% και στο ποσοστό ανεργίας 55% των νέων ηλικίας 20-24 ετών οι απόφοιτοι της Τ.Ε.Ε. συμμετέχουν με μόλις… 22%!

Και με την ευκαιρία, μπορείτε να μας λύσετε μια απορία; Αν τα ΕΠΑ.Λ. είναι "βιομηχανίες παραγωγής ανέργων", τα ΓΕ.Λ. ποιας ακριβώς ειδικότητας "εργαζόμενους" "παράγουν" και που απορροφούνται; Αντέχετε να ακούσετε τα αντίστοιχα ποσοστά ανεργίας των κατόχων απολυτηρίου Λυκείου; Συμμετοχή στην ανεργία των νέων ηλικίας 15-19 ετών 66% και των ηλικίας 20-24 ετών 49%! Μήπως θα κλείσετε και τα Γενικά Λύκεια;

Στα παραπάνω ποσοστά, δεν προσμετρούνται βέβαια ως "άνεργοι" όσοι δηλώνουν "αυτοαπασχολούμενοι": γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι, θεολόγοι… Αυτοί δεν είναι άνεργοι; Έχουν… εργασία; Και ποια είναι η πρότασή σας για αυτούς; Να κλείσουν και τα… Πανεπιστήμια;; (!!!)

Αν και διδάκτωρ Ιατρικής, επίκουρος καθηγητής, διευθυντής ιατρείου σε νοσοκομείο και ιδιώτης ιατρός, δεν τα γνωρίζατε αυτά τα στοιχεία; Ή συμμετέχετε ενσυνείδητα στη "βιομηχανία" παραπλάνησης και ευτελούς επικοινωνιακής πολιτικής του υπουργείου;

Δε γνωρίζετε εκ της ιδιότητάς σας αν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργούν σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλοι οι Τομείς και Ειδικότητες, και εν προκειμένω οι Τομείς Υγείας και Πρόνοιας;

Εάν ακόμη επικαλείστε άγνοια, επικοινωνήστε κατεπειγόντως με τους ιδιώτες ΙΕΚάρχες που έχουν προβεί σε δαπανηρότατες επενδύσεις σε αυτές τις ειδικότητες και εγκαινίασαν νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, παρουσία του υπουργού Παιδείας, λίγες μέρες πριν "καρατομηθούν" οι συνάδελφοί μας, που δίδασκαν αυτές ακριβώς τις ειδικότητες στα δημόσια σχολεία της Τ.Ε.Ε., τις οποίες ο υπουργός κατάργησε!

Για την άμεση απορρόφηση των αποφοίτων μας στην αγορά εργασίας, παραθέτουμε και την επώνυμη δημόσια μαρτυρία διευθυντού ΕΠΑ.Λ. (24 Ιουλίου 2013), ο οποίος έγινε αποδέκτης πρόσκλησης από εταιρεία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, να αποστείλει στοιχεία αποφοίτων Βοηθών Νοσηλευτικής, γιατί η Γερμανία ζητά επειγόντως 50.000 νοσηλευτές, απόφοιτους ΕΠΑ.Λ., με μισθούς… 1.500-1.800 ευρώ μηνιαίως (χωρίς τις εφημερίες)! - http://www.oltee.gr/?p=2240

Τόσο "άχρηστες" και "…βιομηχανίες παραγωγής ανέργων" ήταν οι σχολές μας!!!

Β. Δεν υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία της Τ.Ε.Ε.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις εκπαιδευτικών που είχε ως αποτέλεσμα να μη διδάσκονται μαθήματα, και μάλιστα πανελληνίως εξεταζόμενα, στα σχολεία της Τ.Ε.Ε., δηλώσατε τα εξής:

"…έχουν καλυφθεί τα κενά αυτά, …πριν 20 (είκοσι) μέρες καλύφθηκαν τα κενά αυτά, …έχουν καλυφθεί σχεδόν όλα τα κενά, …τα κενά είναι ελάχιστα και καλύπτονται κάθε μέρα, στο 100% καλύπτονται, είμαστε στο 99% αυτή τη στιγμή".

Έχετε βεβαία γνώση των όσων ισχυρίζεστε; Έχετε στοιχεία του υπουργείου Παιδείας; Θα τα προσκομίσετε; Γιατί εμείς έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Τα κενά, όχι μόνο δεν καλύφθηκαν, αλλά πρόκειται να αυξηθούν ραγδαία τις επόμενες βδομάδες, μετά την "εκδίωξη" και των τελευταίων εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα που είχαν επιστρέψει στα σχολεία με προσωρινές αναστολές.

Σας διαψεύδει κατηγορηματικά ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, που ζήτησε έγκριση για την πρόσληψη 1.500 επιπλέον αναπληρωτών εκπαιδευτικών και δεν του χορηγήθηκε. Μόλις προχθές ζήτησε και από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων να επιτρέψουν στο προσωπικό τους να εργαστούν ως ωρομίσθιοι για να διδάξουν στα ΕΠΑ.Λ. Στέλνει στα σχολεία μας και τους "εκπαιδευτές ενηλίκων" που προσέλαβε δήθεν για να λειτουργήσει τα Ι.Ε.Κ. και τις Σ.Ε.Κ.

Αν δεν τα ξέρατε όλα αυτά, οφείλατε να διατηρήσετε επιφυλάξεις. Αν τα ξέρατε όμως και διαβεβαιώνατε το Πανελλήνιο για τα αντίθετα, τότε διασπείρατε ενσυνείδητα ψευδείς ειδήσεις. Σε κάθε περίπτωση, οφείλατε να τα γνωρίζετε !

Γ. Αυτοί που "δήθεν" απολύονται δεν είναι καθηγητές μέσης εκπ/σης

Το εκπληκτικότερο (και προκλητικότερο) όλων όσων δηλώσατε περιλαμβάνεται στις παρακάτω φράσεις σας για τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα:

"…Τι ειδικότητες έχουν αυτοί, μπορείτε να μας πείτε; …Είναι φιλόλογοι; Είναι μαθηματικοί; Είναι φυσικοί; Μπορείτε να μας πείτε τι ειδικότητες έχουν;".

"Να το πείτε ξεκάθαρα ότι δεν είναι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης όπως τους ξέρουμε, Μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, φιλόλογοι, δεν είναι από αυτά. Αυτό πρέπει να μας το πείτε…".

"...Πλαστά πτυχία με πολύ μεγάλους βαθμούς… Όλοι ήταν με 20άρια, με πλαστά 20άρια όλοι ήτανε...".

"…Να συμφωνήσουμε ότι αυτοί που δήθεν απολύονται δεν είναι ούτε οι μαθηματικοί, ούτε οι φυσικοί, ούτε οι φιλόλογοι, ούτε οι χημικοί, ούτε καθηγητές… Να συμφωνήσουμε σε αυτό… Καθηγητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από καθηγητικές σχολές δεν απολύεται κανένας!!".

Έχετε, λοιπόν, παντελή άγνοια ή παραπλανάτε με απερίγραπτο θράσος την κοινή γνώμη και για το ποιοι είναι "καθηγητές μέσης εκπαίδευσης" και ποιοι διδάσκουν στη δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση;

Άθελά σας όμως προδοθήκατε για τους σκοπούς της κυβέρνησης που στηρίζετε προσωπικά και κομματικά σχετικά με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση! Το καταλάβαμε λοιπόν καλά, ότι σκοπεύετε να καταργήσετε εντελώς τη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και να απολύσετε όλους τους Εκπαιδευτικούς Τεχνικών Ειδικοτήτων που… δεν είναι απόφοιτοι "καθηγητικών σχολών", και επομένως δεν είναι "καθηγητές μέσης εκπαίδευσης", όπως τους ξέρετε…

Έτσι θα είναι ευχαριστημένοι ταυτόχρονα και οι ΙΕΚάρχες, και οι δήθεν "υπερασπιστές" της δημόσιας δωρεάν Παιδείας, που ευαγγελίζονται ένα "καθαρό" δημόσιο σχολείο Γενικής Παιδείας, μέχρι τα 18 χρόνια των μαθητών!

Το σημείο όμως των δηλώσεών σας που ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης είναι η αναφορά σας σε "πλαστά πτυχία" και "με πλαστά εικοσάρια όλοι ήτανε…"! Καταγγέλλετε λοιπόν δημόσια τους συναδέλφους μας για ποινικά κολάσιμες πράξεις (απάτες, παρανομίες, πλαστογραφίες, κ.λπ.).

Αν γνωρίζατε τέτοιες πράξεις, οφείλατε να καταθέσετε αμέσως τα στοιχεία αυτά στον εισαγγελέα για να διωχθούν οι "απατεώνες", όπως τους αξίζει!

Αν όμως δεν έχετε στοιχεία για να αποδείξετε τα όσα καταγγέλλετε, τότε προβήκατε στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης και μάλιστα συλλήβδην όλων των συναδέλφων αδιακρίτως, αφού δεν κρατήσατε επιφύλαξη ούτε για κάποιους από αυτούς, δηλώνοντας "με πλαστά εικοσάρια όλοι ήτανε…"!

Μετά από αυτά, σας γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε, πλέον, άλλη λασπολογία και κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων και της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που υπερασπιζόμαστε, σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα και δημόσια όλες τις παραπάνω αναφερόμενες επίμαχες δηλώσεις-αναφορές και σχόλιά σας, γνωρίζοντάς μας σχετικά το περιεχόμενο της ανάκλησής σας, ή, σε περίπτωση που επιμένετε στις δηλώσεις αυτές, σας προκαλούμε να επισκεφτείτε άμεσα τις εισαγγελικές Αρχές και να παραδώσετε όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη των πλαστών πτυχίων που αναφέρατε.

Να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο το κύρος την αξιοπρέπεια και την κοινωνική υπόσταση του κλάδου και των σχολείων μας, τα οποία υπηρετούμε με αυταπάρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, πέραν των όποιων νομικών προεκτάσεων, την απάντηση στα παραπάνω συκοφαντικά θα σας τη δώσει ο λαός της Πιερίας, στην κρίση του οποίου σας παραδίδουμε.

Επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός μας,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ο πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης

ο γενικός γραμματέας Σταμάτιος Σταματιάδης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια