default-image

Έφυγαν με "άδεια χέρια" για το θέμα των παιδικών σταθμών

Κρήτη
Έφυγαν με "άδεια χέρια" για το θέμα των παιδικών σταθμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς να έχουν στα χέρια τους καμία απολύτως λύση για τους παιδικούς σταθμούς του Αγίου Νικολάου αποχώρησαν από το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Γιάννης Κουνενάκης και ο βουλευτής Ν.Δ. Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης. Το υπουργείο όχι μόνο άφησε να διαφανεί ότι λόγω τρόικας αδυνατεί να προβεί σε νέες προσλήψεις, αλλά προτάθηκαν εναλλακτικές που κάθε άλλο παρά δίνουν άμεση λύση στο πρόβλημα αφού λόγω του λουκέτου στους παιδικούς τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι τους.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο μέσω της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" όταν ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι μπαίνει λουκέτο στους παιδικούς.

Οι εναλλακτικές που προτάθηκαν στο Δήμο Αγίου Νικολάου για τους παιδικούς είναι οι ακόλουθες:

- Να γίνει νέα αίτηση για να ενταχθούν οι προσλήψεις στο ΕΣΠΑ, με την υπόσχεση ταχύτερης διαδικασίας. Ήδη μάλιστα ο δήμαρχος δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια, και η αίτηση που ζήτησε ο αρμόδιος υπουργός έχει σταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών το οποίο και αναλαμβάνει πλέον, όπως υποσχέθηκε ο κ. Μιχελάκης, να κινηθούν άμεσα  οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 8 συμβασιούχων.

- Να λυθεί το πρόβλημα με 2μηνίτες. Μια πρόσκαιρη λύση που θα καλύψει το κενό μέχρι να προσληφθούν οι 8αμηνίτες νηπιαγωγοί. Και την οποία αναλαμβάνει να υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέσω του κ. Δεικτάκη αλλά χωρίς να λείπουν και σε αυτήν την περίπτωση οι σχετικές καθυστερήσεις.

Ωστόσο μέσω των εναλλακτικών που δόθηκαν δε λύνεται άμεσα το πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Κουνενάκη, αφού οι παιδικοί δεν μπορούν να δεχτούν άμεσα πίσω τα παιδιά και έτσι το οξύ πρόβλημα για τους γονείς που δεν έχουν τι να κάνουν τα παιδιά τους παραμένει.

Αυτό που ζήτησε η δημοτική Αρχή είναι να εγκριθεί η πρόσληψη των 8 εργαζομένων χωρίς τους οποίους δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι παιδικοί.

Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News