default-image

"Δε δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας"

Ελλάδα
"Δε δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος χθες επιχείρησε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης αφού εμφανίστηκε ως «εγγυητής της σταθερότητας». Σήμερα  από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε την ενόχλησή του για δημοσιεύματα που είχαν να κάνουν με το αν ήξερε νωρίτερα ότι είχε αποφασιστεί το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Δε δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας και αποφασιστικότητας. Είναι κολοσσιαίο κομβικό λάθος να διαρρέουν διάφοροι, διάφορα. Θέλω να υποθέσω ότι όλα αυτά γίνονται ερήμην των αρμοδίων. Πιέσεις, απειλές και σενάρια! Basta! Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη θεσμική μας λειτουργία, γιατί μπορούμε κι εμείς να μιλήσουμε γι' αυτά τα θέματα αν θέλουμε...», είπε.

Ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη διαφάνειας σημειώνοντας: «Ο πολίτης θέλει άλλο κράτος στην υπηρεσία του. Θέλει διαφάνεια. Δε θέλει όμως εκ των ενόντων και εκ του πλαγίου πρόχειρες λύσεις. Θέλουμε πλήρεις εγγυήσεις της ανεξαρτησίας της ΕΡΤ», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Αιχμές για τον Σαμαρά

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση που τήρησε στο θέμα της ΕΡΤ αποφασίζοντας μονομερώς και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δυο εταίρων το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για τις αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά έχει και τη μεγάλη τιμή που εμείς του κάναμε να είναι πρωθυπουργός».

Είπε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που δεν είναι μονοκομμματική κυβέρνηση που ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους.

Αυτοκριτική

Ο κ. Βενιζέλος έκανε και την αυτοκριτική του λέγοντας: «Έχουμε κάνει λάθη κι εμείς. Είναι αστείο όμως στις μέρες μας να επιδιώκει οποιοδήποτε κόμμα παρεμβάσεις στην ΕΡΤ όταν υπάρχει το διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Και συνέχισε: «Είναι αίτημα, ανάγκη και υποχρέωση να έχουμε μια θεσμικά ανεξάρτητη ΕΡΤ που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Είμαστε υπέρ της άμεσης και ριζικής αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ αλλά με την ΕΡΤ εν λειτουργία. Το μαύρισμα της οθόνης είναι κάτι που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News