default-image

"Λειτουργούμε ως εγγυητές της σταθερότητας αλλά βάσει αρχών"

Ελλάδα
"Λειτουργούμε ως εγγυητές της σταθερότητας αλλά βάσει αρχών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντη Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη όπου επελέγη μια πιο "ήπια" γραμμή και όχι η μετωπική σύγκρουση με τον Σαμαρά.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, αφού απηύθηνε πρόσκληση προς τον Αντώνη Σαμαρά να οριστεί άμεσα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, δήλωσε: «Ολοι θέλουμε άμεσα μια ριζική μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ αλλά μια μεταρρύθμιση συμφωνημένη, ψηφισμένη από τη Βουλή και με την ΕΡΤ να λειτουργεί».

«Δεν υπάρχει Έλληνας που να θέλει να διαταραχθεί η πορεία της χώρας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποδηλώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα άρσης της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προσέθεσε ωστόσο ότι «τα τρία κόμματα μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια εφόσον υπάρχει ειλικρίνειας και ισοτιμίας. Λειτουργούμε ως εγγυητές της σταθερότητας αλλά βάση συγκεκριμένων αρχών» προσέθεσε, και κλείνοντας είπε ότι αναμένει την απάντηση της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά.

Νωρίτερα, έντονο ύφος ήταν και η νέα ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ για τα όσα ειπώθηκαν στην άτυπη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων, σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ, προαναγγέλλοντας νέες αναταραχές στους κόλπους της κυβέρνησης.

«Είναι προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ενώ σημειώνεται ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης αντέδρασαν αρνητικά στην πρόταση του Πρωθυπουργού για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε:

«Η ΕΡΤ χρειάζεται εξορθολογισμό αλλά πρέπει να παραμείνει ανοιχτή», προειδοποίησε όμως ότι «το αρραγές της κυβέρνησης προϋποθέτει τη συμφωνία για την ΕΡΤ».

Και εκείνος με τη σειρά του απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό να υπάρξει τριμερής συνάντηση.

Προσφυγή στο ΣτΕ

Το "πάγωμα" της πράξης νομοθετικού περιεχομένου βάσει της οποίας αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητούν οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News